10. decembar 2020.10. dec 2020.
Startit centar Šabac i Udruženje „Svetlost“

Saopštenja za javnost

Povodom nedavnih događaja u kojima je Startit centar morao da napusti svoje prostorije, kao što je moralo da učini i udruženje „Svetlost“, obe organizacije su se javnosti obratile pisanim saopštenjema.

„Startit centar“ je saopštenje objavio 3. decembra:
Danas tokom prepodneva su predstavnici Grada Šapca zauzeli prostorije Startit Centra Šabac uprkos ugovoru koji naša organizacija SEE ICT ima za upravljanje ovim prostorom do 19.02.2021.

Suprotstavljanje ovom fizičkom činu ne vidimo kao primereno rešenje, a sa našim pravnicima razmatramo adekvatne naredne korake.

Bez obzira na dalji razvoj situacije, naša organizacija je posvećena tome da pruža programe i asistenciju građanima Šapca na njihovom putu razvoja karijere i preduzetništva u kontekstu digitalne ekonomije, što smo do sada već uradili sa njih 4000 kroz 248 događaja.

Predstavnici Startita obratili su se javnosti kratkom porukom na svojoj fejsbuk stranici i u utorak, 8. decembra, zahvalivši se na interesovanju i podršci i dodali da još uvek prikupljaju sve činjenice vezane za situaciju i obratiće se javnosti nakon što to učine. “Naša organizacija ostaje posvećena razvoju IT zajednice Šapca bez obzira na trenutni i budući razvoj događaja.” istaknuto je na kraju poruke.

Prethodnog petka, 4. decembra saopštenje je javnosti predstavljeno i na zvaničnoj stranici Udruženja „Svetlost“:
Udruženje Svetlost je bilo korisnik prostora u StartIT centru Šabac. Juče smo isterani bez obzira što imamo aktivan ugovor. Smatramo to neregularnim i ponižavajućim. Mi nismo necivilizovani i sigurno bismo se iselili da smo dobili otkazni rok.

U potrazi smo za novim prostorom gde ćemo nastaviti sa programima za mlade od kojih stvaramo pojedince sa stavom i sa veštinama da te stavove komuniciraju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa