10. decembar 2020.10. dec 2020.
Saopštenje povodom trenutne epidemiloške situacije
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga

Saopštenje povodom trenutne epidemiloške situacije

Analizirajući epidemiološku situaciju u proteklih sedam dana, na području Republike Srbije i Mačvanskog upravnog okruga, načelnik Vladan Krasavac izdao je saopštenje
Poštovani građani,
Epidemiološka situacija na području Mačvanskog upravnog okruga u proteklih sedam dana veoma je nestabilna, sa svakodnevnim povećanjem broja inficiranih i hospitalizovanih lica. Kapaciteti Kovid bolnice u Šapcu i Loznici se svakodnevno popunjavaju, kao i kapaciteti Specijalne bolnice Banja Koviljača, gde je trenutno smešteno oko 70 pacijenata.

Od petka 04. decembra zaključno sa 15. decembrom 2020. godine na snazi su mere Republičkog kriznog štaba, koje su zbog povećanog broja obolelih pooštrene. Privredni subjekti koji pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva, zatvorenim i otvorenim trgovinskim centrima, obavljaju delatnost trgovine na malo, pružaju zanatske i druge usluge u neposrednom i dugotrajnom kontaktu, delatnosti u oblasti kulture, gde imamo prisustvo više lica u istom prostoru, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju, mogu pružati usluge samo radnim danima / od ponedeljka do petka / od 05:00 do 17:00 časova.

Po izveštaju Policijske uprave Šabac nije bilo drastičnog kršenja donetih mera osim u Mesnoj zajednici Letnjikovac u Šapcu.

Apelujem na sve privredne subjekte i građane Mačvanskog upravnog okruga da u potpunosti poštuju mere


Za vreme vikenda uočena je velika frekfencija i kretanje vozila na području Upravnog okruga,što pokazuje da su praktikovana porodična okupljanja,svinjokolji i drugo. Takođe imamo pojavu velikog okupljanja građana po parkovima, pešačkim zonama, trgovima, što je svakako u suprotnosti sa donetim merama.

Zajednički inspekcijski nadzor, koji sprovode republičke i lokalne inspekcije, po uputstvima Koordinacione komisije za suzbijanje širenja virusa Kovid-19 u prethodnoj nedelji, na području Mačvanskog upravnog okruga, izvršile su ukupno 2359 kontrola. U gradu Šapcu izvršeno je 1222 kontrole, Loznici 44, Vladimircima 651, Krupnju 285, Malom Zvorniku 154, Koceljevi 3, dok u Bogatiću nije bilo kontrola. Koordinisani nadzor u primeni mera za sprečavanje širenja epidemije će se nastaviti i narednih dana.

Apelujem na sve privredne subjekte i građane Mačvanskog upravnog okruga da u potpunosti poštuju mere koje nadležni državni organi donose u cilju zaštite života i zdravlja populacije.
Budimo odgovorni.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa