17. decembar 2020.17. dec 2020.
Saopštenje za javnost

Povodom smene direktorki ustanova kulture u Šapcu

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu sa žaljenjem konstatuje da su bivše direktorke Narodnog muzeja i Šabačkog pozorišta pokazale nepoštovanje za grad koji ih je velikodušno prihvatio i pokazale da im nikada nije bio važan kulturni razvoj Šapca, već isključivo lični interes.

Da ih nije briga za svoje dojučerašnje sugrađane, Nela Tonković i Milena Bogavac pokazale su i time što su se prema imovini grada Šapca, odnosno imovini svih Šapčana ponele kao da je njihova lična imovina. Obraćanje medijima nakon razrešenja sa direktorskih mesta održale su u Muzeju šabačkih Jevreja kojim upravlja Narodni muzej.
Neistinama izrečenim na konferenciji za novinare, pokušale su da sa sebe skinu odgovornost za loše upravljanje ustanovama na čijem su bile čelu i krivicu svale na Srpsku naprednu stranku. Koliko god Tonković i Bogavac bile kivne na novu šabačku vlast i u svemu gledale nekakav politički revanšizam, mandat im je skraćen zbog lošeg rada i diskutabilnih poslovnih poteza.

Pitamo se kako nazvati, između ostalog, gašenje tradicije Oktobarskog salona, likovne manifestacije koja u Šapcu traje od 1954. godine? Ili zbog čega su pozorišna scena, kao i deo stalne postavke u Muzeju u raspadu? Šta tek reći na angažovanje obezbeđenja u Pozorištu? Da li je ovo odgovorno upravljanje važnim ustanovama kulture?

Neprijateljski stav prema novoj gradskoj vlasti, nipodaštavajući odnos prema većini Šapčana samo zato što su glasali za Srpsku naprednu stranku, daleko su od kulture na koju se pozivaju. U ovome je prednjačila bivša direktorka Šabačkog pozorišta koja je još 30. maja izjavila da “ako se u Šapcu promeni lokalna vlast, ne planira da ostane direktorka Šabačkog pozorišta”. Zato ne možemo da razumemo, čemu predstava nakon razrešenja?

Vrata Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu otvorena su za sve one koji žele da doprinesu razvoju našeg grada i dobrobiti Šapčana. To smo i pokazali. S druge strane, svi oni koji se bahate na račun naših sugrađana, nikada ne mogu biti naši saradnici.
GO SNS Šabac

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa