17. decembar 2020.17. dec 2020.
foto: svi mi koji volimo FK Mačva

foto: svi mi koji volimo FK Mačva

FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

PROLEĆE SA NOVIM ŠEFOM

Mnogo toga će odrediti prelazni rok, odnosno finansijsko stanje u klubu kada dođe vreme za pojačanja. Uspeh novog šefa stručnog štaba zavisi od toga. Izvesno je da je sve neizvesno. Rivali su u dometu
Svakako nada postoji, posebno ako je juče u Užicu šabački tim osvojio tri boda, postoji ako nije, ali je onda ta nada vrlo slabašna. Ne znamo ishod duela u trenutku štampanja izdanja pred vama, ali smo se nadali da će Mačva pobedom protiv Rada imati tri boda više pred Užice i utoliko relaksiraniju situaciju, ali avaj.... Ovdašnji klub bio je nešto bolji, ali dupla nesreća, autogol u 90. minutu srušio je sve. Osim ceha izgubljenih bodova, ovaj poraz je odveo i Dragana Aničića sa klupe. Upravni odbor je odlučio da prekine saradnju sa dosadašnjim trenerom, a juče je na klupi bio Dragoslav Kostić Kole, trener omladinske selekcije.

foto: s. s.


Aničić je ekipu preuzeo u januaru 2017. godine, preuzeo je lidera na tabeli Prve lige i odveo ga do Super lige i pehara šampiona drugog ranga. U poznu jesen 2018. napušta klupu i prelazi u Voždovac. Iako je imao solidne rezultate sa Beograđanima, promena uprave značila je i promenu trenera. U istom periodu završen je boravak Darka Tešovića na klupiu Mačve i Aničić je započeo drugi mandat krajem 2019. godine.

Dragoslav Kostić je svima poznato ime šabačkog fudbala. Jedan od najtalentovanijih fudbalera našeg grada, na poečtku karijere branio je boje dva najveća kluba Šapca, Mačve i Radničkog. Veliki trag je ostavio u Slobodi iz Tuzle, a pre odlaska u Tuzlu za njega se interesovao i Ivica Osim, onda trener Železničara iz Sarajeva.

Internacionale nastupe beleži u Španiji, Portugaliji, Belgiji, Americi. Mačvu je prvi put predvodio kao trener u delu proleća 2007. godine u Prvoj ligi Srbije kada je nasledio Kustudića. Radio je potom u Radničkom iz Koceljeve u zonaškim danima, šabačkom Borcu, OFK Šapcu i od pre tri godine Mačvi gde je vodio omladinsku selekciju.

Mačva – Rad 0:1 (0:0)
Stadion Mačve. Bez publike. Glavni sudija: Marko Ivković (Lajkovac), pomoćnici: Đuričić (Valjevo) i Andrejić (Kruševac). STRELAC: Mijailović (ag) u 91. minutu. ŽUTI KAROTONI: Adamović, Ortiz, Knežević (Mačva); Busnić, Ciger, Kahriman (Rad).
MAČVA: Gordić, Mijailović, Ristivojević, Ivić, Marković, Tripković (Đoković), Obrovac, Dabić, Adamović, Knežević, Ortiz (Zukanović).
RAD: Kahriman, Lazarević. Đorić, Ciger, Radivojević, Gazivoda (Jovanović), Busnić, Đurić, Trifunović, Blažić (Damnjanović), Kovačević (Tučević).


O Mačvinoj polusezoni uglavnom je sve ispričano, fokus je bio na lošoj finansijskoj situaciji, pripreme su počele sedam dana kasnije u odnosu na ostale, bilo je odlazaka više nego dolazaka, kasnila su primanja, ostavku je podneo doskorašnji predsednik Ivica Kralj. Ostaje žal za ispuštenim bodovima, poput duela protv Novog Pazara u Šapcu, Rada na istom mestu, ali i mnogo utakmica u kojima je Mačva imala šansu da golom promeni tok, a onda bi usledio gol na suprotnoj strani i meč je odlazio u nepovrat.

Od situacije u klubu zavisi sve, svakako da se očekuje i izborna skupština tokom zime, odnosno sve što iz toga sledi. Izvesno je da je sve neizvesno.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa