17. decembar 2020.17. dec 2020.
„PLAVI“ U USPONU
RUKOMET: SUPER LIGA

„PLAVI“ U USPONU

U slučaju očekivane pobede ostvarene sinoć, Šapčani možda i na vrhu. Plej of osiguran, ekipa u usponu forme. Vorkapić se izdvojio golovima i liderstvom. Čvrsta odbrana, dobri golmani
Zebnje više nema, METALOPLASTIKA ponovo iskazuje visoke mogućnosti, potencijal mladosti za najviše domete. Kostolac je slavio u Šapcu pre nešto više od mesec dana i u to vreme nastup „plavih“ nije obećavao, ali sada je, baš protiv Kostolčana, baš u Kostolcu, „najplastičnije“ iskazano koliko „plastika“ igra bolje nego na startu. Tim koji je do nedavno bio na vrhu „počišćnjen“ je na svom parketu sa osam, a moglo je biti i dvocifreno. Sinoć je gostovao Novi Pazar, klub koji takođe igra dobro, ali realno slabijeg kvaliteta od Šapčana i u taj meč je Metaloplastika ušla kao favorit.

Nedostajala je bukvalno koja sekunda za bod, a nepun minut i za dva u Nišu, što bi Metaloplastici garantovalo i prvo mesto na pauzi, ali svakako se u doigravanje ne prenose bodovi i nema velike razlike da li se među osam najboljih uđe sa prve ili četvrte pozicije. Golovima i igrom se izdvojio je Vorkapić, definitivno povratnik u reprezentativnu formu posle teške povrede. U polusezoni napredak su ostvarili golmani Bomaštar i Radisavljević.

Rudar (K) – M’plastika 25:33 (9:17)
Kostolac. Bez gledalaca. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo), Sedmerci: Rudar 3 (2); MP 2 (2). Isključenja: Rudar 6; MP 10 minuta.
RUDAR: Dimitrijević, Murina 1, Merdović, Tica 3, V. Dimitrijević 2, Panić 3, Đukić, Stanković, Đorđević, Nedeljkov 9, Tatari 2, Nedeljković 5 (2).
MP: Pavković, Dodić 1, Vorkapić 10, Jevtić, Pisarić 3, Srdanović 5, Lisica, Milovanović 1, Trifunović 3, Bomaštar, Ivanić 2, Radisavljević, Miljković, Babić 4, Todorović, Brajović 4 (2).


U januaru slede još preostali dueli protiv Crvene Zvezde i Šamota u Šapcu, odnosno Obilića u Beogradu, a onda će uslediti, već od kraja prvogh meseca naredne godine odlučujućih 14 kola, odnosno plej of. Sedam od osam učesnika praktično je poznato: Vojvodina, Dinamo (P), Partizan, Dubočica (L), Železničar (N), Metaloplastika, Rudar, uz očekivani okršaj Crvene Zvezde i Novog Pazara za četvrto mesto u B grupi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa