24. decembar 2020.24. dec 2020.
Nova oprema za učionioce
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“

Nova oprema za učionioce

Vredna oprema omogućiće potpunu digitalizaciju 26 učionica u šabačkoj Osnovnoj školi “Laza K.Lazarević”. Projekat, vredan dva miliona dinara, podržan je na referendumu neposrednim izjašnjavanjem građana Mesne zajednice Jevremova
Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“ gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i član Saveta mesne zajednice „Jevremova“ Mladen Čolić uručili su opremu za učionice u vrednosti dva miliona dinara koje je pomenuta MZ opredelila na prethodnom neposrednom izjašnjavanju.

-Mesna zajednica Jevremova dobro raspolaže sredstvima od povraćaja na imovinu građana. Može se videti da su njihov prioritet mladi koji žive u toj zajednici i potrebe OŠ „Laza K. Lazarević“. Direktor, rukovodstvo i kompletan nastavni kadar dobro kreiraju rad ove obrazovne ustanove, te smatram da su ova sredstva neophodna za digitalizaciju čitave škole, i da je MZ prepoznala neophodnost donacije za decu. Ne samo za decu iz ove MZ, već i čitavog grada. Mi ćemo u narednoj kalendarskoj godini 2021. Na drugačiji način ćemo kreirati sredstva od povraćaja poreza na imovinu građana. Daćemo prioritet legalno izabranim Savetima MZ. Oni će kreirati potrebe svog mesta, svoje MZ, a Grad će biti tu da koordinira. U susret ćemo izaći njihovim potrebama, odnosno potrebama građana na teritoriji grada Šapca i pomoći savetima - istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Direktor Osnovne škole „Laza K. Lazarević“ Milan Blagojević zahvalio se na donaciji istakavši da će ona značajno doprineti kvalitetu nastave u ovoj osmoletki koju trenutno pohađa 1300 učenika.

-U ime uprave škole, zaposlenih, a najpre učenika želim da izrazim veliku zahvalnost MZ Jevremeova, Gradu Šapcu za ovu vrednu donaciju koja će značiti za bolji, kvalitetniji rad u školi, kako učenika, tako i nastavnika. Zahvalio bih se i svim meštanima MZ Jevremova, jer su prepoznali koliko je ulaganje u obrazovanje važno. Nadamo se da će to biti i u narednom periodu. Sa ovom donacijom u naredom periodu imaćemo digitalizovane učionice, njih 26 biće opremljeno i sa dostupnim brzim internet protokom - zaključio je Blagojević.



Projekat opremanja učionica u Lazinoj školi podržan je od strane meštana Mesne zajednice Jevremova na proteklom neposrednom izjašnjavanju, te su opredeljena sredstva iskorišćena za nabavku opreme (projektora, laptopova, televizora, školskih klupa, nastavničkih katedri).

-Savet MZ Jevremova je prepoznao potrebe građana kada smo planirali projekte za neposredno izjašnjavanje, te smo jedan period posvetili razgovorima sa njima. Ovo je zaista bilo neophodno za potrebe dece koja pohađaju Lazinu školu. Mi ćemo i dalje nastaviti da osluškujemo potrebe naših sugrađana i tome ćemo se posvetiti. Zahvalio bih se gradonačelniku koji uvek ima vremena da čuje tekuće probleme u našoj MZ i da nam izađe u susret -rekao je član Saveta mesne zajednice Jevremova Mladen Čolić.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa