24. decembar 2020.24. dec 2020.
DA SVI BUDEMO DEDA MRAZ
POČELA AKCIJA “JEDAN PAKETIĆ-MNOGO LjUBAVI”

DA SVI BUDEMO DEDA MRAZ

Novogodišnji paketi namenjeni su za decu iz socijalno ugroženih porodica koje su već korisnici pomoći Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, za mališane iz porodica sa više dece. Prošle godine je u akciji “Jedan paketić- mnogo ljubavi” obezbeđeno 115 paketića u koje je spakovano oko 450 kilograma, uglavnom slatkiša i slaniša
Tradicionalna akcija “Jedan paketić-mnogo ljubavi”, koju organizuje Crveni krst u saradnji sa vlasnicima trgovinskih radnji i građanima, realizuje se i ove godine. Prema rečima Milana Glumca, sekretara ove humanitarne organizacije kutije, jasno obeležene, u koje svi mogu donirati slatkiše i slaniše kao i druge proizvode adekvatne za sadržaj jednog novogodišnjeg paketića, već su postavljene u brojnim prodavnicama.

Do pre nekoliko godina humanost na ovaj način mogli su iskazati isključivo kupci u Koceljevi, a sada to mogu učiniti i oni iz drugih mesnih zajednica.

–Kutije su postavljene u Koceljevi, Svileuvi, Goločelu, Draginju, Kamenici, Donjem Crniljevu u značajno većem broju maloprodajnih trgovinskih objekata nego prethodnih godina. Prošle godine je u ovoj akciji učestvovao i učenički parlament Srednje škole. Međutim, sada je praktično to nemoguće zbog on lajn nastave jer oni ne mogu da se okupljaju. Pored priloga i donacija koje darivaju građani u prodajnim objektima, mi imamo dosta privatnih lica koji nam donesu direktno nove igračke koje takođe postaju deo sadržaja paketića. To je još jedan od načina za one koji mogu i žele da nam se pridruže i podrže akciju- napominje Glumac.

Raspodela paketića tradicionalno se obavlja na Badnji dan, 6.januara, uoči najradosnijeg Hrišćanskog praznika Božića, a ovoga puta, ističu iz Crvenog krsta, to će biti učinjeno uz preduzimanje svih preventivnih epidemioloških mera.

Novogodišnji paketi namenjeni su za decu iz socijalno ugroženih porodica koje su već korisnici pomoći Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, za mališane iz porodica sa više dece. Prošle godine je u akciji “Jedan paketić- mnogo ljubavi” obezbeđeno 115 paketića u koje je spakovano oko 450 kilograma, uglavnom slatkiša i slaniša.

VREME DARIVANjA
Kraj godine je vreme kada se sumiraju rezultati ali su novogodišnji i božićni praznici i period darivanja. Postoje brojni načini da nekoga učiniti srećnim. Crveni krst Srbije je u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama pronašao svoj.

–Kompanija “Ikea” je odlučila da ove godine svoje polovne proizvode, koje otkupljuje od građana po određenoj ceni i menja za nove, dodeli Crvenom krstu Srbije i na taj način dariva ih porodicama sa većim brojem dece, izbeglicama, ženama koje su uključene u socijalno preduzetništvo, osobama sa invaliditetom, licima pogođenim nasiljem u porodici i starijim licima. Mi smo dobili tu donaciju koja je ograničenog tipa i nema previše proizvoda ali je važno napomenuti da Crveni krst Srbije i na ovaj način želi da pomogne socijalno ugrožene kategorije u saradnji sa kompanijama- ističe sekretar Crvenog krsta Koceljeva i dodaje da će distribucija ove pomoći početi uskoro uz konsultaciju sa svim partnerima iz lokalne zajednice.

U ovoj humanitarnoj organizaciji najavljuju realizaciju još jedne donacije do kraja godine.

–“Jub” kompanija godinama podržava Crveni krst Srbije, tako što obezbeđuje sredstva i pokriva troškove boravka dece iz socijalno ugroženih porodica u odmaralištu Crvenog krsta u Baošiću i mi smo unazad više godina bili korisnici te pomoći, odnosno naša deca su na taj način išla na more. Ove godine, zbog koronavirusa, to nije bilo moguće pa su oni odlučili da donacija ipak bude usmerena ka Crvenom krstu i njenim korisnicima tako da ćemo mi dobiti za dva deteta mogućnost kupovine obuće i odeće, školskog pribora, hrane i higijene- najavio je Glumac.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa