24. decembar 2020.24. dec 2020.
Lična odgovornost čuva zdravlje
NAČELNIK MAČVANSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Lična odgovornost čuva zdravlje

Na osnovu epidemiološke situacije u protekloj nedelji,koja je i dalje nestabilna kako na području Republike Srbije tako i u Mačvanskom upravnom okrugu, načelnik Vladan Krasavac izdao je sledeće:
SAOPŠTENjE

Poštovani građani,

Na području Mačvanskog upravnog okruga epidemiološka situacija u proteklih sedam dana i dalje je veoma je nestabilna, uz povećanje broja inficiranih i hospitalizovanih lica posebno u opštinama Ljubovija, Krupanj i Koceljeva. Kovid bolnice u Šapcu, Loznici i Specijalna bolnica Banja Koviljača, svakodnevno primaju nove pacijente. Popunjenost u Kovid zoni Opšte bolnice Šabac je oko 80%,sa 183 pacijenta, dok je u Specijalnoj bolnici u Banji Koviljači popunjenost oko 65%, sa 78 pacijenata.

Zabrinjava pojava Korona virusa u privatnom Domu za stara lica u Tršiću, gde je inficirano 14 osoba, od kojih je 10 štićenika Doma i 4 zaposlena. Inficirane osobe su smeštene u odvojenom delu ove ustanove, pa je situacija stabilizovana. U drugim ustanovama za stara lica i ustanovama socijalnog staranja nema zaraženih.

u potpunosti poštujmo naložene mere državnih organa i organa lokalnih samouprava,a sve u u cilju zaštite života i zdravlja svih nas


Mačvanski upravni okrug po nalogu Kriznog štaba i Radne grupe, u cilju suzbijanja širenja virusa Kovid 19, na dnevnom i nedeljnom nivou dostavlja izveštaje o broju kontrola i preduzetim merama u nadzoru koje sprovode republičke i lokalne inspekcije, po uputstvima Koordinacione komisije za suzbijanje širenja virusa Kovid-19.
U prethodnoj nedelji, na području Mačvanskog upravnog okruga, izvršeno je ukupno 2777 kontrola lokalnih i republičkih inspekcijskih službi. U gradu Šapcu izvršeno je 1532 kontrole, Loznici 430, Vladimircima 234, Krupnju 269, Malom Zvorniku 93, Koceljevi 3, Bogatiću 129, dok su republičke inspekcije izvršile 45 kontrola. Koordinisani nadzor u primeni mera za sprečavanje širenja epidemije nastaviće se i u narednim danima.

Po osnovu izrečenih prekršajnih naloga, u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, u periodu od 11. decembra, zaključno sa 19.decembrom, na području Mačvanskog upravnog okruga izrečeno je ukupno 660.000 dinara. U gradu Šapcu je izrečeno 310.000 dinara prilikom kontrole ugostiteljskih objekata i po osnovu okupljanja ljudi, dok je u opštini Bogatić izrečeno 350.000 dinara po osnovu okupljanja ljudi na sportskom događaju.

Koristim priliku da apelujem na privredne subjekte i građane Mačvanskog upravnog okruga da u potpunosti poštuju naložene mere državnih organa i organa lokalnih samouprava, a sve u u cilju zaštite života i zdravlja svih nas.
Budimo odgovorni.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa