24. decembar 2020.24. dec 2020.
DVOSTRUKI REBALANS BUDžETA
OPŠTINA BOGATIĆ

DVOSTRUKI REBALANS BUDžETA

Osnovni razlog je činjenica da od Ministarstva finansija nije dobijena saglasnost za uvećanje mase sredstava za zarade, odnosno naknade funkcionerima kojima je prestao mandat. Objašnjenje Ministarstva je bilo da imamo dovoljno sredstava i da bi bilo preporučljivo da uradimo preraspodelu, što smo mi i učinili
Peta sednica Skupštine opštine Bogatić, održana nedavno bila je specifična po usvajanju drugog rebalansa budžeta za tekuću godinu. Tu drugu izmenu i dopunu Odluke o budžetu u godini na izmaku sa projekcijama za narednu i 2022. godinu, prisutnima je obrazložila Olivera Maštrapović, samostalni savetnik za budžet i računovodstvo ove lokalne samouprave, ističući da pomenuti slučaj nije uobičajen.

Prema njenim rečima ova godina je bila posve specifična, posebno kada su ovakve stvari u pitanju, jer nije uobičajeno da se u razmaku od mesec i po dana dva puta radi Odluka o izmeni i dopuni budžeta, komentarisala je Maštrapovićeva.

- Osnovni razlog je činjenica da od Ministarstva finansija nije dobijena saglasnost za uvećanje mase sredstava za zarade, odnosno naknade funkcionerima kojima je prestao mandat. Objašnjenje Ministarstva je bilo da imamo dovoljno sredstava i da bi bilo preporučljivo da uradimo preraspodelu, što smo mi i učinili.
Saglasnost za uvećanje mase sredstava za plate PU “Slava Ković” smo dobili.

Dom zdravlja u Bogatiću, obratio lokalnoj samoupravi i Štabu za vanredne situacije da se odobri solidarna pomoć za 21 zaposlenog, koji nisu u stalnom radnom odnosu, nego su kako je to njihovom terminologijom definisano “neugovoreni” radnici


Drugi razlog je da smo od predhodne sednice, još jednim zahtevom Ministarstvu finansija tražili 50 miliona dinara i dobili usmeno obećanje da će opština dobiti 30 miliona dinara, te smo se sa time uskladili u nadi da će to usmeno obećanje biti realizovano do kraja godine. S tim u vezi izvršena je određena korekcija prihoda, a kod rashoda su isto urađene odgovarajuće izmene u smislu rešenja novonastale situacije, objasnila je odbornicima u kraćem izlaganju Olivera Maštrapović, dodajući da se Dom zdravlja u Bogatiću, obratio lokalnoj samoupravi i Štabu za vanredne situacije da se odobri solidarna pomoć za 21 zaposlenog, koji nisu u stalnom radnom odnosu, nego su kako je to njihovom terminologijom definisano “neugovoreni” radnici.

Svi sa spiska Doma zdravlja, dobili su solidarnu pomoć u iznosu od 30 hiljada dinara i to je ovim drugim rebalansom budžeta, uvećalo poziciju Doma zdravlja, istakla je Maštrapovićeva, a njenu izjavu prenosi i Mačva info.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa