24. decembar 2020.24. dec 2020.
foto: s. s.

foto: s. s.

FUDBAL: MAČVA OSTALA U IGRI

NA KRAJU, NADA JOŠ ŽIVI

Ima prvo Mačva na nadu, ali je zaostatak još veliki. Posle tri boda u Užicu još veći žal za prosutim bodovima protiv Rada. Timovima sa začelja Mačvu na proleće gotovo isključivo gostuje
Rekli smo da nada još jače živi, ako je Mačva pobedila u Užicu, a u tom trenutnku nismo znali ishod te utakmice. Pobedili su „crveno-crni“ i sačuvali šansu za borbu i opstanak koji bi, posle svega bio ravan čudu. Izraženo numerički, Mačva je osvojila 14 bodova, a prvi tim iznad opasne zone 21, dakle potera je za minusom od sedam bodova.
Sve rečeno o značaju prelaznog roka i osnovom da tim dostigne viši nivo novim imenima smo već govorili. Osim novih imena na terenu, klub očekuju novo ime na mestu predsednika i na mestu trenera u odnosu na početak sezone. Praktično, na sva tri nivoa sledi reorganizacija. Posle ostavke Ivice Kralja, mesto vršioca dužnosti predsednika preuzeo je Dragan Antonić, po automatizmu, kao dosadašnji potpredsednik, dok je po prekidu saradnje sa Draganom Aničićem, ekipu u Užicu vodio nekadašnji igrač i trener Mačve Dragoslav Kostić.

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)
Užice. Bez gledalaca. Glavni sudija: Dragan Čolović (Raška); pomoćnici: Minić i Pašajlić (oba Raška). STRELAC: Tripković u 58. minutu. ŽUTI KARTONI: Glišović i Miličić (Zlatibor); Marković, Dabić, Trimanović i Tripković (Mačva).
ZLATIBOR: Čubraković, Jezdimirović, Stamenković, Anđelković, Islamović (Glišović), Krstić, Miloradović, Petronijević, Đakovac, Miličić, Živanović.
MAČVA: Gordić, Pejović, Dabić, Ristivojević, M. Mijailović, Marković (Trimanović), Obrovac, O. Mijailović (S. Mihailović), Tripković, Đoković (Šušnjar), Ortiz.


Nije ni sedam bodova mali zaostatak, a posebno nekakva jeza prođe kroz navijače šabačkog kluba kada gledaju raspored u drugoj polusezoni. Glavni pretendenti za ispadanje ili najveći rival u borbi za opstanak biće: Bačka, Zlatibor, Rad, Inđija, Napredak, Novi Pazar, Javor i osim Zlatiboraca koji će biti gosti u Šapcu u poslednjem kolu, koje može biti i formalnost i finale svega, svim drugim ekipama Mačva će biti gost, dok će u Šapcu rivali biti timovi koji su trenutno među prvih deset, uz izuzetak Crvene Zvezde. Upravo tako, opstanak bi, iz ove perspektive bio čudo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa