24. decembar 2020.24. dec 2020.
FUDBAL: SLUČAJ „RAMADANI“

Spekulacije i oštri demantiji

Kada je izgledalo da, bar što se javnosti tiče, srpski klupski fudbal ulazi u stanje hibernacije na određen period, na portalu Sport kluba osvanula je informacija da je čuveni fudbalski menadžer Fali Ramadani blizu preuzimanja šabačke „Mačve“, naravno, preko svojih predstavnika, te da su, kako navodi autor teksta Bojan Ostojić, razgovori menadžera i predstavnika kluba, odnosno Grada kao glavnog finansijera „Mačve“ u poodmakloj fazi, pozivajući se na „dobro upućene aktere“. Prema tim navodima poznati menadžer bi preuzeo obavezu finansiranja igračkog pogona i vođenja sportskog sektora šabačkih „crveno-crnih“. Pregovori sa klupskim strukturama i gradskim vlastima, preko posrednika, uveliko su u toku i očekuje se da uskoro budu privedeni kraju, na višestruko zadovoljstvo. Ukoliko Ramadani stane iza projekta, brigu o Mačvi vodiće, naravno, tim saradnika poznatog agenta. Fudbalski propisi ne dozvoljavaju angažovanje, savremeno nazvanih „posrednika u transferima“, unutar klubova.

Link sa ovim tekstom brzo se proširio društvenim mrežama, navijači i simpatizeri „crveno-crnih“ su iznosili različite stavove po tom pitanju, ali je vrlo brzo stigao demanti na spekulacije o ulasku Ramadanija u Mačvu i to sa dve strane. Demantovali su pomenute informacije i Klub i kabinet gradonačelnika Šapca dr Aleksandra Pajića.




Saopštenje kabineta gradonačelnika Šapca
Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, demantovao je informacije da će Fali Ramadani preuzeti šabački Fudbalski klub “Mačva”, koje su jutros preneli pojedini portali. Ovakve dezinformacije i neproverene vesti mogu da proizvedu ogromnu štetu klubu sa tradicijom, naruše njegov ugled stican duže od jednog veka, ali i proizvedu nesagledive posledice.

-Sve što je navedeno apsolutno je netačno. Predstavnici grada Šapca, niti vode, niti su vodili pregovore sa Falijem Ramadanijem, kao ni njegovim saradnicima. Šabački kluba sa tradicijom grad će snažno podržati, privrednici ovog grada Ii svi Šapčani koju su emotivno vezani za njega i neće dozvoliti da o njegovoj sudbini odlučuju kompromitovani menadžeri sa sumnjivom reputacijom. Iznošenje ovakvih dezinformacija nanosi štetu gradu Šapcu i Republici Srbiji – ističe dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca ne želeći da se bavi insinuacijama kako se ova dezinformacija pojavila u javnosti i koji je krajnji cilj plasiranja neistina.

U senzacionalističkom tekstu, za koji nije kontaktirana gradska vlast, navodi se “da su u toku pregovori sa klupskim strukturama i gradskim vlastima”. Ne želeći da ulazi u razloge zbog kojih je tekst objavljen bez poštovanja principa struke i izjava obe strane, gradonačelnik Pajić je kostatovao da iznošenje neistina može da izazova štetu gradu Šapcu i celoj državi.

Gradska uprava grada Šapca otvorena je za sve informacije i izjave oko budućnosti Fudbalskog kluba ”Mačva”, te nema razloga da se novinari pozivaju na “dobro upućene aktere” već na proverene izvore koji ne skrijavu informacije od javnosti.

Navode i insinuacije o preuzimanju kluba od strane Ramadanija, koje su se danas pojavile, najoštrije je demantovala i uprava Fudbalskog kluba “Mačva”. U klubu ističu da neistine stiži baš u trenutku kada Mačva beleži uspehe na sportskom polju te sumnjaju u dobre namere kreatora ove vesti.
Kabinet gradonačelnika Šapca
dr Aleksandra Pajića




Saopštenje Fudbalskog kluba „Mačva“
Fudbalski klub “Mačva” imao je mnogo problema u ovoj godini, iz kluba se povukao predsednik Ivica Kralj, a kolo pre kraja jesenjeg dela Prvenstva, klub je napustio i šef stručnog štaba Dragan Aničić. Klubom rukovodi dosadašnja uprava koja će nastaviti sa daljom konsolidacijom, kako bi što spremniji dočekali prolećni deo sezone u kojoj je cilj opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Ovim putem demantujemo natpise u pojedinim medijima da se vode pregovori o preuzimanju kluba sa gospodinom Falijem Ramadanijem, koji ima saradnju sa najvećim klubovima, u našoj zemlji i Evropi. Svakako bi bio interes da i naš klub ima takvu saradnju, ali takvi razgovori nisu vođeni. Klub ima dovoljno svojih problema i ovakve neistine samo dodatno destabilizuju već tešku situaciju.

Aktuelna uprava je kreator najvećeg uspeha u stogodišnjoj istoriji kluba i kao takva ima apsolutno poverenje da nastavi rad.
FK “Mačva”

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa