24. decembar 2020.24. dec 2020.
foto: fb strana RK Metaloplastika

foto: fb strana RK Metaloplastika

RUKOMET: RK „METALOPLASTIKA“

VRH OBOJEN U PLAVO

U novu godinu šabačka METALOPLASTIKA će sa vrha svoje grupe Super lige, rasterećena brige oko plej of mesta i puna šampionskih snova koje nose mlad sastav, stručni štab, rukovodstvo i navijači. Niz dobrih rezultata, pozicija na tabeli i samopouzdanje daju nadu da bi mogli dosanjati san star 32 godine, koliko je prošlo od poslednje nacionalne titule šabačkih „plavih“.

Pobedom nad Novim Pazarom u Šapcu pre osam dana (37:23) i porazom Železničara u Kragujevcu, više niko nije ispred Metaloplastike i preostala tri meča u januaru i početkom februara biće samo dobra prilika da se tim dodatno uigra za doigravanje gde ima najviše ambicije. Preostali su dueli protiv Šamota i Zvezde u Šapcu i gostovanje Obiliću. U sva tri meča „plastičari“ imaju ulogu favorita i svakako bolji tim u odnosu na rivala. Već od polovine februara startuje 14 odlučujućih kola, gde će osam ekipa krenuti od nule, prenošenja bodova nema, a već je praktično poznato šest od sedam rivala: Vojvodina, Partizan, Dinamo (P), Dubočica (L), Železničar (N), Rudar (K) i jedina dilema je pozicija četiri u grupi B za koju konkurišu: Novi Pazar, Zvezda i kragujevački „Radnički“.

Golovima i igrom se do sada istakao Vukašin Vorkapić, ubedljivo prvi strelac ekipe sa 82 gola. On je i drugi strelac Grupe sa sedam pogodaka manje od Rakića iz Novog Pazara. Posle teške povrede iza njega je i poziv u reprezentaciju, a osim Vula, istakao se golman Milan Bomaštar, koji je na čelu tabele Grupe B među akterima koji su dobijali priznanje najboljeg igrača meča.

Kako ističu u rukovodstvu, Metaloplastika ni na jednom meču nije imala kompletan sastav i najveća želja i potreba u borbi za titulu je kompletan tim, kome će se priključiti dugo povređeni Đukić, a moguće je da u drugom delu plej ofa, na parket ponovo izađe reprezentatovac Tunisa Aidi koji je trenutno u procesu postoperativnog oporavka.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa