24. decembar 2020.24. dec 2020.
foto: seha zv. sajt

foto: seha zv. sajt

RUKOMET: SEHA LIGA

Ponovo protiv velikana

Novo izdanje sa deset klubova, po sistemu osam plus dva. Počelo u Bitolju. U februaru slede Tatran i Zagreb. Ligaški deo do aprila, svi u plej ofu
Lepo izgleda kraj 2020. godine za rukometaše šabačke „Metaloplastike“, a na uspehe na domaćoj sceni, nadovezao se i početak SEHA lige, međunarodnog rukometnog takmičenja koje doživljava deseto izdanje. Drugu uzastopno, a ukupno treću godinu, njen deo je i nekadašnji šampion Evrope iz Šapca. Iako je u pitanju Liga koja ne garantuje učesnicima ništa više od prestiža, kod svih timova postoji želja za nastupom gde odmeravaju snage sa velikim timovima i za evropske pojmove, čime doprinose razvoju svoje ekipe i popularizaciji rukometa.

Ove sezone, koja startuje kasnije usled epidemiološke situacije, biće odigran skraćeni format. Ukupno nastupa deset ekipa, Vezsprem (Mađarska) i Meškov (Belorusija) automatski su izborili četvrtfinale, dok je preostalih osam ekipa podeljeno u dve grupe po četiri. Posle šest odigranih kola (poslednje je zakazano za 3. april) dva najbolja tima će postati četvrtfinalisti, dok će trećeplasirani iz jedne u dvomeču sa četvrtoplasiranim klubom iz druge grupe igrati dvomeč za plasman među osam najboljih. Posle četvrtfinala sledi plej of.

Rudar (K) – M’plastika 25:33 (9:17)
Kostolac. Bez gledalaca. Sudije: Sekulić i Jovandić (oba Pančevo), Sedmerci: Rudar 3 (2); MP 2 (2). Isključenja: Rudar 6; MP 10 minuta.
RUDAR: Dimitrijević, Murina 1, Merdović, Tica 3, V. Dimitrijević 2, Panić 3, Đukić, Stanković, Đorđević, Nedeljkov 9, Tatari 2, Nedeljković 5 (2).
MP: Pavković, Dodić 1, Vorkapić 10, Jevtić, Pisarić 3, Srdanović 5, Lisica, Milovanović 1, Trifunović 3, Bomaštar, Ivanić 2, Radisavljević, Miljković, Babić 4, Todorović, Brajović 4 (2).


Šapčani su u ponedeljak poraženi u Bitolju od starog rivala „Pelistera“, 6. februara putuju u Prešov, najboljem slovačkom timu, a potom dočekuju, 27. februara Zagreb. Tokom marta će u Šapcu biti Pelister i Tatran, a Zagreb će zatvoriti ovaj deo takmičenja. Garantovano je bar osam mečeva za Metaloplastiku. U drugoj grupi su: Vojvodina (Srbija), Vardar (Severna Makedonija), Nekse (Hrvatska) i Zaporožje (Ukrajina).

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa