24. decembar 2020.24. dec 2020.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

TURNIRSKI SISTEM

Dva turinira, Šabac u beogradskoj grupi. Još jedno mesto nepoznato. Dva najbolja odlaze na finalni turnir. Druga grupa u Dubrovniku
Regionalna liga, prvi put od osnivanja, biće odigrana isključivo po turnirskom sistemu. Usled epidemiološke situacije, mogućih ograničenja u prelasku državnih granica, odlučeno je da prednost dobiju domaći šampionati ove sezone, a da 12 najboljih ekipa u regionu odmere snage kroz polufinalne i finalni turnir.

Na proleće će biti poznat novi regionalni šampion, o njemu će se odlučivati na finalnom turniru, kao što je i bilo prethodnih sezona, ali će umesto ligaškog puta do mesta na završnici biti kroz polufinalne turnire. Šest ekipa će se boriti za dva mesta u Beogradu, a šest u Dubrovniku. Šampion Srbije ŠABAC biće u beogradskoj grupi zajedno sa ekipama: Mladost (Zagreb), Mornar (Split), Jadran (Split), Crvena Zvezda (Beograd) i boljim iz baraž duela beogradskog Partizana i riječkog Primorja čiji prošlosezonski baraž nije odigran zbog početka epidemije.
Turnir traje od 14. do 17. januara, biće odigran po ligaškom sistemu, svako protiv svakog, pet kola. Na konačnoj tabeli po dva najbolja kluba igraće na finalnom turniru u Zagrebu. U Dubrovniku će, u istom periodu igrati: Jug (Dubrovnik), Jadran (Herceg Novi), Budva (Budva), Primorac (Kotor), Radnički (Kragujevac) i Solaris (Šibenik).

Titulu brani ekipa zagrebačke „Mladosti“, učesnik plej ofa za Ligu šampiona i verovatno prvi favorit grupe u Beogradu. Šapčanima će ovo biti treći uzastopni nastup u kvalitetnijoj Regionalnoj ligi, A1, a ukupno peta sezona u regionalnom nadmetanju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa