24. decembar 2020.24. dec 2020.
„Umetnost“ za kraj 2020.
KOŠARKA: PRVA LIGA SRBIJE

„Umetnost“ za kraj 2020.

Šabačke košarkašice, članice ekipe DUGA svakako će 2020. godinu, uz sve probleme, upamtiće i po istorijskom uspehu, plasmanu, prvi put od osnivanja, u najviši rang srpske ženske košarke, a uz tek po koji loši nastup i sasvim dobrim igrama u najvišem rangu protiv mnogo iskusnijih ekipa.

Šapčanke su prethodne sedmice savladale direktnog rivala u borbi za opstanak, Novosadsku ŽKA 76:57 (O. Stepanović 22, Jozić 18 poena). Izuzetno vredan trijumf u borbi za opstanak, a blizu su bile i velikog skalpa Partizana nekoliko dana ranije, ali su Beograđanke ipak pobedile 75:70 (Jozić 17, R. Stepanović 14 poena). Domaće su posle meča bile ogorčene na suđenje, dok je kapiten Renata Stepanović pozvala Savez da pogleda snimak i realno oceni sudijsku trojku.

Na kraju godine „Duga“ će na megdan izuzetnoj, možda i najkvalitetnijoj ekipi u Ligi, beogradskom Art Baksetu. Reč je o timu koji će se, kako stvari stoje, sa Crvenom Zvezdom boriti za titulu, to pokazuju rezultati u dosadašnjem toku sezone. U 14 mečeva slavile su 11 puta, poraženi su u tri navrata. Nadigrali su jednog od favorita Radivoj Korać i to na gostujućem parketu, a slavile su i u Šapcu u prvom delu sezone. Jasno je ko je veliki favorit u ovom duelu.
Igrama se apsolutno ističe Katarina Zec, po učinku treći igrač Lige. Kod Šapčanki najbolji prosek ima Renata Stepanović, kapiten sa prosečnih 13, 30 poena po meču.

U 2021. godini DUGU očekuju izuzetni važni dueli u borbi za opstanak, gostovanja: Radničkog, Spartaka i Studenta u Šapcu, odnosno dueli u Vrbasu, Novom Sadu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa