Info

31. decembar 2020.31. dec 2020.
Intenzivan rad  tokom dva i po meseca
GODIŠNjA KONFERENCIJA ČELNIKA SKUPŠTINE GRADA

Intenzivan rad tokom dva i po meseca

Najvažniji dokument koji treba da se donese u jednoj godini, a koji opredeljuje celu sledeću godinu, a to je budžet za 2021. godinu, donet je u zakonskom roku. Ono što nije dobro je to da u parlamentu nemamo odbornike opozicije. Mi smo ih pozivali da dođu u parlament. To je mesto gde treba da se vodi dijalog i sučeljavaju mišljenja, ali i da bi lokalna samouprava radila bolje i donosila kvalitetnije odluke
Predsednik Skupštine Grada Šapca, Nemanja Pajić, sa svojim saradnicima, održao je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj su govorili o radu Skupštine u ovom sazivu u prethodnoj godini. Među ukupno 90 usvojenih tačaka izdvaja se budžet za 2021. godinu.

-Do sada je, u ovom sazivu Skupštine Grada Šapca, održano pet sednica, od čega su četiri bile redovne, a jedna hitna. Odbornici su na njima usvojili ukupno 90 tačaka dnevnog reda. Ističe se četvrta sednica, održana 11. decembra, na kojoj je razmatrano i usvojeno 38 tačaka, navela je Ivana Mićović, sekretar Skupštine Grada.

Zamenik predsednika Skupštine dr Branko Vujković rekao je da su Šapčani pored borbe sa epidemijom učestvovali i u borbi za budućnost i istinu. Istakao je da novi skupštinski saziv radi u specifičnim slovima.

-Moraćemo i u narednom periodu da konsultujemo epidemiologe da bismo znali u kojim uslovima možemo da održimo Skupštinu, kako bi svi učesnici bili bezbedni. Biće važno da ubuduće i odbornici koji ne čine lokalnu vlast budu prisutni na sednicama Skupštine, zato što oni predstavljaju građane koji su im dali poverenje i koji očekuju da se njihov glas čuje u Skupštini, rekao je dr Vujković i apelovao na sugrađane da praznike dočekaju u krugu svojih porodica.

Nemanja Pajić je naveo da se više sednica Skupštine Grada prošle godine održalo u vanrednoj nego u redovnoj situaciji. Kao specifičnost za Šabac je izdvojio izborni proces koji je trajao jako dugo. Rad Skupštine ocenio je kao intenzivan.

-Novu lokalnu vlast i Skupštinu smo formirali pred kraj godine. Na konstitutivnoj, ali i na narednim sednicama su se osetile posledice ovakvog izbornog procesa i toga što Skupština nije zasedala duži vremenski period. Sve teme važne za funkcionisanje Grada su došle na dnevni red i zato smo imali u nepuna dva meseca pet sednica. Doneli smo političku stabilnost pred sam kraj godine u naš grad. Urađena je i finansijska konsolidacija, tako da smo ovu godinu završili sa blagim suficitom, a projekcija je bila da treba da bude oko 300 miliona dinara minusa u budžetu. Najvažniji dokument koji treba da se donese u jednoj godini, a koji opredeljuje celu sledeću godinu, a to je budžet za 2021. godinu, donet je u zakonskom roku. Ono što nije dobro je to da u parlamentu nemamo odbornike opozicije. Mi smo ih pozivali da dođu u parlament. To je mesto gde treba da se vodi dijalog i sučeljavaju mišljenja, ali i da bi lokalna samouprava radila bolje i donosila kvalitetnije odluke. Žao mi je što se deo opozicije opredelio za vanparlamentarno delovanje, rekao je Nemanja Pajić.

Pored budžeta na ovih pet sednica imenovana je izvršna vlast, doneta brojna kadrovska rešenja, usvojeno je nekoliko strateških dokumenata.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa