31. decembar 2020.31. dec 2020.
Poklon paketići za decu u Vukovaru
HUMANA AKCIJA REPUBLIKE I LOKALNIH SAMOUPRAVA

Poklon paketići za decu u Vukovaru

Kao što je to pre nekoliko dana najavljeno, humanitarnom akcijom Mačvanskog upravnog okruga, lokalnih samouprava i Mesne zajednice “Bair” Šabac, prikupljeni su paketići odveženi su u utorak u Beograd, kako bi diplomatskim putem bili dopremljeni u Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru. Namera svih koji su u ovoj aktivnosi učestvovali je da u ovoj teškoj godini obradujemo srpsku decu u Zajedničkom veću opština u Vukovaru /Republika Hrvatska/.

U humanitarnoj akciji, koja je organizovana u saradnji nadležnih organa Republike Srbije, lokalnih samouprava Mačvanskog upravog okruga, Mesne zajednice “Bair” Šabac i Zajednice veća opština u Vukovaru prikupljeno je 290 paketića.

Koordinator humanitarne akcije je Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga. Ovu aktivnost pomogli su gradonačelnik Loznice, predsednici opština Krupanj, Mali Zvornik, Ljubovija, Bogatić, Vladimirci i Mesna zajednica “Bair” Šabac.

Veliku pomoć u transportu paketića do Beograda dao je Dušan Stanković, vlasnik Preduzeća “Mladost tekstil” iz Šapca.

za decu vukovara skupljeno 290 paketića


Ovim putem svim darodavcima zahvaljujemo na humanom gestu, kao i našem sugrađaninu Dušanu Stankoviću koji je paketiće prevezao do Beograda.

Namera nam je da podstaknemo i druge privredne subjekte i humane ljude da se odazovu sličnim akcijama, koje će Mačvanski upravni okrug u narednom periodu realizovati. Briga o Srbima van granica Republike Srbije, a posebno o mladim naraštajima, trajnog je katraktera i mi ćemo je ubuduće dosledno sprovoditi.

O samom događaju uručenja poklona u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru, javnost će biti naknadno obaveštena.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa