31. decembar 2020.31. dec 2020.
IDU BOLjI DANI
ZA ORVS GRADA ŠAPCA

IDU BOLjI DANI

Ministarstvo odbrane Vojske Srbije proglasilo Organzaciju rezervnih vojnih starešina za organizaciju od posebnog značaja za odbranu zemlje. Republički GO ORVS nagradio administrativnom tehnikom Šabačku organizaciju. Lokalna samouprava obećala u buduće svaku pomoć i saradnju šabačkim rezervnim starešnama. U Krupnju obnovljen rad ORVS, predsednik Dragan Grujić. Miloje Vasić o radu šabačkih rezervista
Na inicijativu Republičkog odbora Organizacije rezervnih vojnih starešina u Šapcu je prošle nedelje održan radni sastanak na kome su bili prisutni Dragan Ćirković, generalni sekretar ORVS Srbije, Dragan Milošević, načelnik Centra Ministarstva MO u Šapcu, Miloje Vasić, predsednik šabačke ORVS i, kao domaćin, isped Gradske uprave, Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave. Cilj sastanka bio je, kako je objasnio Dragan Ćirković, da se uruče administrtivno-tehnička sredstva kao nagrade Organizacijama u Srbiji koje su uz velike napore uspele da prebrode sve probleme nastale u poslednjih dvadesetak godina u zemlji, naročito političke. Najveći problem bio je da se ova organizacija više ne prizna kao takva. Ministarstvo odbrane Srbije je prepoznalo taj problem i koliki je značaj i snaga ove organizacije, pa na osnovu toga republičkoj ORVS dodelio značajna sredstva za rad aktivnim organizacijama i obnavljanje rada ugašenih organizacija. Među uspešnim organizacijama je i šabačka, pa je zato nagrađena jednim računarom, jedim lap-topom i jednim štampačem. Ova sredstva iz ruku generalnog sekretara ORVS Dragana Ćirkovića primio je Miloje Vasić, predsednik šabačkih rezervista.

Uručujući ova sredstva, uz čestitku, Ćirković je istakao da ova šabačka organizacija dugi niz godina spada u red najorganizovanijih, najaktvnijih i najupešnijih.

Ovaj stastanak nije bio izmišljen da se na njemu vrši neka analiza ili diskusija pa stoga nije ni bilo diskusije.

Gospodin Aleksandar Jovanović kao domaćin ispred Gradske uprave pozdravio je prisutne i posebno čestitao šabačkoj organizaciji na rezultatima koje stalno postiže i posebno na zasluženoj nagradi. Tom prilikom, obzirom da se do sada od 2001. godine ova organizacija nije finansirala iz opštinskog budžeta, obećao da će se u buduće finansirati iz opštinske kase prema svojim mogućnostima i zahtevima, i u svemu drugom izlaziti u susret.

Ovakvo obećanje načelnima Gradske uprave budi nadu da ORVS Šapca opet bude ona stara organizacija od posebnog značaja za odbranu zemlje sa nekoliko hiljada rezervnih starešina. Kod šabačke organizacije to je jak vetar u leđa za još aktivniji rad na obuci i pripremi svojih članova i stanovništva uopšte za odbranu zemlje.

Posle ovog sastanka Miloje Vasić izneo je još neke činjenice koje oslikavaju ovu organizaciju i opravdavaju dobijena sredstva:
- Ova godina, obzirom na ovakvu situaciju u zemlji, ipak je uspešna.
Zadovoljni smo što uspešno opravdavamo našu ulogu u društvu;
- U okviru obuke redovno smo informisali članstvo o svim novinama i događajima u organizaciji i društvu;
- U narednoj godini očekujemo još bolju sadržajniju saradnju sa Gradskom upravom, i pomoć za rešavanje svih problema oko nedostatka prostorija za rad i okupljanje članova, obuku i dr.
- Posle obeležavanja stogodišnjice od osnivanja organizacije u spetembru ove godine u Kruševcu naglo je poraslo interesovanje za članstvo u organizaciju, što nam omogućava u buduće bolji i sadržajniji rad.

Miloje Vasić, predsednik šabačkih rezervista, inače je i član Upravnog odbora ORVS Srbije i koordinator u izbornoj jedinici tri-Zapad, koji pokriva tritoriju Mačvanskog, Kolubarskog i Sremskog okruga-koordinira rad u gradskim opštinskim organizacijama sa težištem na obnavljanju rada ugašenih organizacija. U vezi ovog nedavno je u Krupnju obnovljena organizacija čiji je predsednik Dragan Grujić. U svim ovim aktivnostima šabačka organizacija, kao najstarija, prednjači, ima najznačajniju i odgovornu ulogu.

Na osnovu svega što se čulo na sastanku Šabačka organizacija je opravdala zaslužene nagrade i može se zaključiti – za ORVS Srbije idu bolji dani.
S.Stojanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa