Info

31. decembar 2020.31. dec 2020.
Zbirka pesama za  Jelenino ozdravljenje
HUMANOST MLADENA DUKIĆA IZ BOGATIĆA

Zbirka pesama za Jelenino ozdravljenje

Mladić Mladen Dukić (19) iz Bogatića nedavno je objavio svoju prvu zbirku pesama pod nazivom “Početak kraja” i sav prihod od prodatih knjiga namenio za lečenje svoje sugrađanke Jelene Maletić (26) koja je teško povređena u saobraćajnom udesu. Prvi put je stegao čvrsto njenu ruku baš na promociji svoje knjige u Bogatiću i izazvao buru sentimentalnog raspoloženja svih prisutnih. Naravno ni svoje, Jelenino i članova njene porodice nije se moglo sakriti.

Mladen od malena voli poeziju. Veoma je emotivan i vredan. Kulturne aktivnosti upražnjava uopšte. Zato je aktivan, kao glumac amater i u domaćem Amaterskom pozorištu.

U završnom razredu osnovne škole, kada je učiteljica Snežana Erdevički zadala temu sopstvenog doživljaja pripovetke “Bure” Isidore Sekulić u rubrici dnevnika, kraj njegovog imena našla se velika petica. Bura kao da je buknula i tako se pojavio njegov književni prvenac. Naravno, pomogli su i drugi. Pre svih preduzeće “Partizan” iz Bogatića koje je knjigu štampalo, potom Kulturno-obrazovni centar Bogatić, Narodna biblioteka “Janko Veselinović” i ovdašnje Udruženje pisaca.

Prva zbirka pesama “Početak kraja”, mladog Mladena Dukića, ugledala je svetlo dana, a na kritike da je u njoj mnogo “sivila”, mladi autor odgovara da on nije Dučić, već Dukić i izgrađuje svoj stil pisanja.
Povodom humanog gesta koji je oduševio sve, dodaje : Najsrećniji sam ako mogu da pomognem. Nadam se da će moj trag slediti i drugi. Darivanje u meni izaziva najlepše raspoloženje.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa