Info

31. decembar 2020.31. dec 2020.
63. IZBOR NAJBOLjIH SPORTISTA PODRINjA U ORGANIZACIJI „GLASA PODRINjA“

NA MLADIMA SVET OSTAJE

Foto: Fb ŽRK Medicinar


Najbolji među najboljima
UNA OBRENOVIĆ (ŽRK Medicinar) - Sportistkinja Podrinja 2020.
Pre samo dve godine bila je veliki potencijal Medicinara, predvodnik najboljeg kadetskog kluba u Srbiji, potom je zaigrala za prvi tim, bez straha se upustila u duele sa mnogo iskusnijim igračicama, da bi tokom ove godine doživela „eksploziju“. Minutaža je rasla, učinak proporcionalno njoj, da bi u tekućoj sezoni dobila posebnu čast da bude kapiten Medicinara, najmlađi u istoriji, nasledivši traku od trenutno teže povređene Ane Radović, najbolje rukometašice u istoriji kluba. Teret pretežak, ali je umela da ga nosi. Još srednjoškolka Una je vodila svoj tim do epiteta najprijatnijeg iznenađenja jesenje polusezone Super lige Srbije.

Foto: Mačva info


ALEKSANDAR GRNOVIĆ (AK Sprint) – Sportista Podrinja 2020.
Malo koji atletičar u našoj državi iskazuje potencijal kao Aleksandar Grnović, momak koji nastupa za badovinački Sprint, iako mlad, već dugo je, uz Dudaša najbolji desetobojac Srbije i po odlasku Mihaila, očekivano je da Aleksandar preuzme primat. Jedan je od višebojaca na kome se zasnivaju velika očekivanja naše „kraljice sportova“, dok će san o Olimpijskim igrama, uz ovakvu posvećenost brzo postati java. Đak generacije Mačvanske srednje škole deceniju i po je u atletici, uzastopne godine je najbolji mlađi senior Srbije, a ove godine je postao šampion Balkana u desetoboju u Klužu. Najbolji je u Srbiji na 110 metara sa preponama i skoku s motkom, uz još mnoge titule na višebojskim takmičenjima i međunarodnim mitinzima.

Foto: KSS


Najbolji mladi sportisti
1. BRANKO LAGUNDžIĆ (KK Zorka) – Mladi sportista Podrinja
Kada mladi dominiraju i seniorskim kategorijama, možete pretpostaviti kakva je konkurencija u kategoriji mladih sportista. Uvek presuđuju nijanse u komparaciji različitih sportova i uzrasta. Mladog kajakaša šabačke „Zorke“ iznad ostalih izdigla je titula svetskog šampiona na ove godine najjačem takmičenju za mlađe kategorije Olimpijskim nadama u kategoriji jednoseda na 500 metara. Ove sezone je debitovao i u seniorskoj reprezentaciji.

2. ŽARKO KRAJIŠNIK (TK Šabac)
Svetski kadetski šampšion i evropski vicešampion iz 2019. Godine, u ovoj na isteku nastavio je seriju uspeha predstavljajući Srbiju i TK „Šabac“. Godinu je otvorio bronzom u Švedskoj, nastavio G1 zlatom, uspesima na nacionalnom nivou, a završio brinzom na Evropskom klupskom u Zagrebu.

2. MARKO LAZIĆ (TK Letnjikovac)
Tekvondista Letnjikovca potvrdio je da se na njega mora računati u najkraćem periodu na seniorskom nivou. Lazić je, po mnogima oštećen za zlato na Evropskom klupskom, kada je doneo srebro, a tokom godine je osvojio dva G1 turnira, bio najbolji junior Srbije u svojoj kategoriji.

3. UGLjEŠA GAJIĆ (RK Vitez)
Nekadašnji kadetski vicešampion Evrope, sigurno grabi ka važnom seniorskom mestu, a tokom 2020. zavredeo je zvanje juniorskog šampiona Srbije, najboljeg rvača Srbije među mlađim seniorima, a već je i među seniorima u vrhu, trenutno treći i u grčko-rimskom i u slobodnom stilu. Kao i svi mladi odlikaši, olimpijska nada Šapca i Srbije.

Najbolji treneri

Foto: Privatna fb arhiva


1. IVAN GLADOVIĆ (RK Vitez) – Trener Podrinja za 2020.
„Iscepkana“ sezona za rvače privedena je kraju, a jednu od uspešnijih u istoriji imao je Rvački klub „Vitez“. U veliku većinu uspeha svoje trenerske niti „upleo“ je mladi Ivan Gladović. Još uvek povremeno aktivan rvač, već nekoliko godina priprema mlađe borce, a ove godine je bio trener rvača koji su doneli 26 medalja i trener u timu koji je šampion Srbije u slobodnom stilu.

2. IVAN ĐINIĆ (AK Sprint)
Trner AK „Sprinta“ iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u karijeri. Osim velikih rezultata Aleksandra Grnovića, predovdio je do titula na nacionalnom nivou odgovarajuće uzrasne kategorije između ostalih Đorđa Jovanovića, Veljka Rosića i Miloša Erdevičkog.

3. NEMANjA LIČANIN(VK Šabac)
Kovid je srušio snove šabačkih vaterpolista o još jednoj tituli šampiona, međutim nije ni prethodna godina protekla bez trofeja, Veljko Ličanin, pomoćnik u prvom timu je i trener šampionske generacije 2008. godišta koja je odbranila titulu osvojenu prethodne godine na dominantan način.

Najbolji kolektivi



1.KAJAK KLUB „ZORKA“ – Sportski kolektiv 2020.
Najuspešniji sportski kolektiv Šapca prethodne decenije, odlučio je da i u narednoj ostane u vrhu. Ma koliko devastirana sezona kovidom, Zorka je uspela da sačuva klasu osvajanjem sveukupnog drugog mesta ekipno u državi, uz juniorsku šampionsku titulu i kontinuitet u svim kategorijama. U ovdašnjem klubu treniraju osvajači najvrednijih medalja ove godine, Nebojša Grujić i Branko Lagundžić koji su jedinstven spoj sadašnjosti i budućnosti koji reprezentuje Zorka.

2.TEKVONDO KLUB „ŠABAC“
Šabački tekvondo odavno je u vrhu srpskog olimpijskog sporta i rezultati na domaćoj sceni su već navika, ali ovdašnji klubovi nas navikavaju i na internacionalne uspehe. Klub „Šabac“ je ove godine dao osvajače vrednih međunarodnih priznanja, a godinu je završio sa četiri medalje na Evropskom klupskom prvenstvu u Hrvatskoj.

3. ŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB „DUGA“
Mladi sportski kolektiv ispisao je nove stranice istorije u godini koja beleži poslednje sate. Šapčanke su se plasirale u najviši rang vrativši elitu u Šabac posle nekoliko godina pauze. Predvođeni Vukom Stepanovićem sa klupe i Renatom Stepanović na terenu Šapčanke su plasman u viši rang obezbedile pre prekida šampionata, te iako je zvanično Druga liga prekinuta, na parketu su izborile promociju.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa