31. decembar 2020.31. dec 2020.

Izbor čitalaca

Mogućnost da čitaoci biraju ima tek nešto kraći kontinuitet u odnosu na sam izbor, prolazio je različite forme, ali prethodnih pet godina ustalio se sistem sa kuponima i glasanjem u tri kategorije, zaokruživanjem kandidata, po jednog u jednoj, dve ili tri kategorije. Rekord u broju pristiglih kupona je bio nadomak, ipak se nije dogodio, no unapred se radujemo narednoj godini. Ovog decembra biralo se među tri kandidata u tri standardne kategorije. Ubedljive pobede su ostvarene među sportistkinjama i kolektivima, dok je do poslednjeg trenutka trajala borba kod sportista.
Prema oceni čitalaca, najbolja sportiskinja Podrinja za 2020. godinu je šabačka atletičarka, Katarina Gačević. Ona je osvojila 81 glas, Renata Ćosić, kapiten košarkašica „Duge“ je druga sa 48, dok je kapiten Ženskog rukometnog kluba „Medicinar“ Una Obrenović imala 12 glasova.

Foto: sabac.tv


KATARINA GAČEVIĆ je članica AŠK Tempa, a iako još mlada, uspela je da se nametne i u seniorskoj konkurenciji među bacačicama kugle i diska. Uz nastup na tromeču nacionalnih timova i uspeha na manjim takmičenjima, vrhunac je bila titula u bacanju kugle na Prvenstvu Srbije za seniorke početkom godine.

Velika neizvesnot bila je među sportistima. Nebojša Grujić, kakajakš „Zorke“ osvojio je 58 glasova, tri više od badovinačkog atletičara Aleksandra Grnovića koji je dobio 55. Treći je šabački rvač Uroš Madžarević sa 27 glasova.

Foto: KSS


NEBOJŠA GRUJIĆ je srpski kajakški reprezentativac, član šabačke „Zorke“. Imao je tešku povredu prethodne godine, dugo odsustvovao sa vode, posle karijere gde je blistao u dvosedu, uspevao u jednosedu, seo je u četvorosed na 500 metara i doneo Srbiji evropsku medalju u toj konkurencij posle vremena koje se meri decenijama. On je jedan od potencijalnih olimpijaca iz Šapca, a već iza sebe ima jedne Igre.



Ubedljiv trijumf među kolektivima odneo je KAJAK KLUB ZORKA, sveukupni vicešampion Srbije. Ovaj kolektiv je osvojio 86 glasova, drugo mesto pripalo je Tekvondo klubu „Šabac“ sa 32 pristigla glasa, dok je Rvački klub „Vitez“ imao 20.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa