31. decembar 2020.31. dec 2020.
analiza sledi: vk šabac

analiza sledi: vk šabac

VATERPOLO: VK „ŠABAC“

ANALIZA I JOŠ JAČI RAD

Porazi u poslednjim sekundama u dva velika derbija. Kvalitetom jednaki rivalima, ali u završnici slavi protivnik. Cilj ostaje titula, svakako će sve odgovore dati plej of. Nedostaje iskustva ekipi
Na polovini trke u regularnom delu sezone ŠABAC je četvrti. Ostaje činjenica da su bar u dva derbija odlučivali detalji i poslednje sekunde, moglo se desiti i da to bude potpuno zasluženo da bude bar jedan, možda i svih šest bodova više, no nije. Ostaje misterija za dve odluke arbitara u poslednja dva napada u duelu protiv Novog Beograda koje su direktno rešile meč, najpre ignorisan prekršaj na dva metra, a potom i isključenje kapitena Šapca u kontranapadu Beograđana. Da je mogla publika napraviti atmosferu kao prethodnih sezona, možda bi tas nijansi pretegao na stranu šampiona Srbije, ali nije. U 2021. naši vaterpolsiti ulaze sa pozicije četiri.

Vukadinović otkrovenje
Radoslav Filipović prvi čuvar mreže Šapčana jedan je od najboljih u Ligi i po mnogima moguća alternativa na reprezentativnom golu nakon smene generacije posle Igara u Tokiju. Kada je kao kontakt osoba morao u izolaciju pred četiri poslednja meča u godini, postojala je bojazan kako će se snaći mladi Andrej Vukadinović, devetnaestogodišnji produkt klupske škole. Iako je bio na poraženoj strani u tri od četiri duela, na njegove nastupe malo ko bi mogao imati zamerke. Čak 11 odbrana zabeležio je protiv Novog Beograda prethodne srede i pokazao da Šabac raspolaže sa dva odlična, mlada čuvara mreže.


-Nismo zadovoljni plasmanom na polovini sezone. Ovaj tim nije sastavljen da bi bio četvrti, već želimo da se borimo za titulu. Zaostatak je veliki sada, ali svakako predstoji plej of gde će se svoditi konačni računi. Naravno, moramo se potruditi u drugom delu da ostvarimo što bolje rezultate, a potom u plej ofu budemo na vrhuncu. Ostaje analiza i rad – istile mladi Matija Tonković.
Prvo i poslednje kolo su vrlo slični. U derbiju protiv Radničkog i potom protiv Novog Beograda, Šapčani su bili blizu pobede, nisu iskoristili svoje prilike, gosti jesu i tako su bodovi otišli, dok je poraz od Zvezde u Beogradu posledica slabe igre u poslednjem periodu, iako je gost bio taj koji veći deo meča vodio i kontrolisao rezultat. Šabac niko nije nadigrao, ali to i nije neka uteha.

Gardašević prvi strelac
Po boju postignutih golova, Šapčani su drugi tim Lige, samo je Radnički imao ubojitije strelce. Najbolji strelac ovdašnjeg kluba je letošnja pridošlica Filip Gardašević sa 33 gola, od čega 29 u šampionatu, četiri u Kupu, Vučinić je „autor“ 23 pogotka, Janković 19.


-Želeli smo bolji plasman, imali smo prilike da pobedimo u sva tri derbija, bile su to egal utakmice, ali nismo, više faktora je odlučilo. Predstoji analiza. Iskustvo je na strani drugih ekipa, no mi od naših ciljeva ne odustajemo. Sve nedostatke najbolje ispravi trening, rad. Ostala je još polivina sezone i plej of, mi moramo naći način da izjednačene utakmice rešimo u našu korist, jer će u konačnom plasmanu odlučivati detalji – ističu u rukovodstvu kluba.

Na kraju ligaškog dela Super lige, osam prvoplasiranih ekipa će izboriti plasman u plej of. U četvrtfinalu slede dueli prvog protiv osmog, drugog protiv sedmog, trećeg protiv šestog i četvrtog protiv petog, potom polufinala i finala. Prednost domaćeg terena uvek imaju boljeplasirani timovi iz ligaškog dela.

gardašević: prvi strelac (foto V. A.)


Veliki ispit Šapčane očekuje odmah u prvom kolu nastavka, u februaru 2021. kada će otputovati u Kragujevac i igrati protiv, pre sezone, glavnog kandidata za titulu, ekipe „Radničkog“. Ipak, taj duel biće šesti zvanični meč Šapčana u 2021. godini, jer će od 14. do 17. januara odigrati pet duela na polufinalnom turniru Regionalne lige i to protiv izuzetnih rivala: Mladosti iz Zagreba, Jadrana i Mornara iz Splita, Crvene Zvezde i Partizana ili riječkog Primorja. Regionalna liga nije prioritet, no kada imate visoke ambicije, prilike, ukoliko se ukažu, ne smeju se propustiti.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa