31. decembar 2020.31. dec 2020.
vk sava: foto V. A.

vk sava: foto V. A.

VATERPOLO: VK „SAVA“

Recept za budućnost

Prilike koje se iznenada ukažu treba iskoristiti, jer je pitanje da li će se još nekada ukazati. Šabačka SAVA, drugi vaterpolo klub našeg grada, iskoristio je mogućnost da se ovog leta plasira, prvi put u istoriji, u prvoligaško društvo. Hrabro se upustio u taj izazov od jeseni, odlučan da ne menja osnovni princip na kome je baziran rad.

-Volim da kažem kako želimo da budemo šabački Atletik Bilbao. Želimo da tim bude sastavljen od momaka iz naše škole vaterpola, najboljih mladih u regionu, uvereni da će ligaški sistem jesen-proleće, utakmice sa mnogo iskusnijim, prekaljenim igračima, biti bogatstvo za njih i njihove karijere. Od toga ne odustajemo i utoliko je veće zadovoljstvo što smo uspeli da budemo na sredini tabele posle polusezone – ističe predsednik kluba Nikola Car.

Naravno „Sava“ je filijala šampiona Srbije, ekipe „Šapca“, a veliki san je da jedne godine ova ekipa podnese prijavu za učešće u Kupu, te da usledi i gradski derbi. Sadašnjost je stvaranje baze za izuzetno kvalitetne generacije koje dolaze.



-Godište 2008. VK „Šabac“ je šampion Srbije, 2007. je vicešampion, 2006. su među pet najboljih u Srbiji. Tek 2007. i 2008. su mogli da počnu u pravom trenutku da treniraju vaterpolo na svom bazenu, od 2015. godine, sve starije generacije nisu imale tu mogućnost i taj nedostatak treba nadoknaditi, tog godišta, logično, mnogo je manje. Verujem da je „Sava“ pravi put za napredak. Već smo uključili dva momka 2006. godište da igraju, Novakovića i Radovanovića, uskoro će dobiti šansu i pomenute izuzetne generacije, sedmo i osmo. Ovo je koncept koji primenjuje Partizan sa Banjicom, odnosno Vojvodina sa Dunavom. Već se ističu neki igrači, poput kapitena Pantelića. Nastavljamo dalje da radimo i cilj nam je da budemo što bolje plasirani na kraju sezone. Dve pobede nas dele matematički od opstanka, ali ne stajemo kada to ostvarimo, već ćemo se truditi da nekoga iznenadimo. Osim rezultatskog, beležimo i igrački napredak u odnosu na početak sezone – dodaje Car.

Trener Save je nekadašnji igrač Šapca Bojan Bogićević, Car pomaže iskustvom u bazenu, a na klupi i u bazenu podršku pruža i treći bivši igrač Šapčana Lončarić. Nastavak sezone je krajem februara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa