14. januar 2021.14. jan 2021.
Spremni da odgovore na sve izazove
GRADONAČELNIK POSETIO VATROGASNO SPASILAČKU JEDINICU ŠABAC

Spremni da odgovore na sve izazove

Mladi ljudi, posvećeni ovom poslu, zaslužuju da se o njima čuje, a grad hoće da promoviše sigurnost i bezbednost svih naših sugrađana
Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić posetio je u utorak Vatrogasno - spasilačku jedinicu u Šapcu. Cilj posete bio je upoznavanje sa kapacitetima jedinice, kao i promocija vozila dobijenog od Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom poslednje tri godine VSJ u Šapcu je dobila nekoliko, za obavljanje njihovog posla, veoma značajnih vozila od MUP-a. Poslednja dva u nizu su auto hidraulične lestve, koje mogu da dosegnu visinu iznad 30 metara i ATV (autonomno terensko vozilo) koje će biti raspoređeno u Krupanj.

-Dogovorili smo se, čim budu bolji vremenski uslovi, da napravimo demonstraciju svega što VSJ u Šapcu ima kako bi i sugrađani videli da je njihova sigurnost i bezbednostu na visokom nivou. Mladi ljudi, posvećeni ovom poslu, zaslužuju da se o njima čuje, a grad hoće da promoviše sigurnost i bezbednost svih naših sugrađana. Istakao bih veliko učešće MUP-a i ministra Aleksandra Vulina koji pokazuje da je podrška Države i Ministarstva presudna u sticanju bezbednosnih uslova za naše građane u teškim situacijama, kao što su poplave, požari, saobraćajne nezgode, kada ova jedinica dejstvuje.

Gradu Šapcu, koji ima dosta višespratnica, gde do sada nismo imali adekvatne mogućnosti spašavanja ljudi sa velikih visina, novo vozilo u mnogome pomaže. Nadamo se da će takve situacije biti izuzetno retke ili da ih neće biti uopšte, ali smo sa VSJ u Šapcu potpuno sigurni da ćemo na pravi način odgovoriti izazovima koji pred nas budu postavljeni, rekao je Aleksandar Pajić.

Komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Šabac Goran Stefanović istakao je da su tehnika, oprema i vozila u dobroj meri zanovljeni i da im eventualno nedostaje još jedno navalno vozilo, ali i da veruje da će ga uskoro dobiti.



-Zahvaljujući velikim naporima MUP-a, tokom poslednje tri godine dobili smo nekoliko, za nas veoma značajnih, novih vatrogasno-spasilačkih vozila. Poslednje koje je stiglo su auto hidraulične lestve, namenjene za gašenje požara na visokim objektima i evakuaciju ugroženih sa velikih visina. Ranije smo dobili navalno vozilo nosivosti četiri tone vode i jednu auto cisternu, nosivosti 10 tona vode. To je od izuzetnog značaja za normalno funkcionisanje i rad ove jedinice u vanrednim situacijama, rekao je Stefanović.

Komandant Stefanović se zahvalio gradonačelniku Pajiću što je već na početku svog mandata posetio jedinicu i upoznao se sa resursima i kapacitetima, ali i sa problemima. Trenutno glavni problem predstavlja nedovoljno uslovan Vatrogasni dom, koji nije renoviran još od izgradnje šezdesetih godina prošlog veka.

-Gradonačelnik je obećao da će nam pomoći da privedemo kraju posao oko izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju Vatrogasnog doma. Nadamo se da će ove godine početi rekonstrukcija Vatrogasnog doma, rekao je Goran Stefanović.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa