14. januar 2021.14. jan 2021.
Elixir Grupa donirala 30.000 evra  za kupovinu kontejnera za postradale  od zemljotresa u Hrvatskoj
Saopštenje Fonda B 92 i Srpskog filantropskog foruma

Elixir Grupa donirala 30.000 evra za kupovinu kontejnera za postradale od zemljotresa u Hrvatskoj

Iznos donacije od 30.000 evra upotrebljen je za kupovinu osam kontejnera koji su transportovani iz Beograda i uručeni porodicama na ugroženom području Banije
U akciju solidarnosti Fonda B92 i Srpskog filantropskog foruma (SFF) sa građanima Hrvatske koji su u nedavnom razornom zemljotresu ostali bez kuća, prva se uključila Elixir grupa (Šabac i Prahovo) sa donacijom za nabavku kontejnera za privremeno stanovanje. Iznos donacije od 30.000 evra upotrebljen je za kupovinu osam kontejnera koji su transportovani iz Beograda i uručeni porodicama na ugroženom području Banije.



- Podržali smo akciju Fonda B92 i SFF-a jer su nam svima, u svetlu aktuelne pandemije i nesreće koja je dodatno zadesila Petrinju i okolna mesta u Hrvatskoj, ukazali na univerzalnu vrednost solidarnosti. Elixir je partner i oslonac zajednica u kojima posluje, spreman da se odazove i u hitnim slučajevima u kojima su ugroženi bezbednosti i životi ljudi. Učestvovali smo u velikoj akciji nabavke respiratora zdravstvenom sistemu Srbije prošle godine, a ovu smo počeli izrazom podrške i solidarnosti sa žiteljima Petrinje koji su ostali bez svojih domova. Izazovi sa kojima se svi danas suočavamo ne smeju voditi u socijalnu izolaciju, već moraju biti pokretači veće empatije, boljeg međusobnog razumevanja i saradnje - rekla je Margareta Musić, upraviteljka Elixir Fondacije. Veran Matić, predsednik UO Fonda B92 i izvršni direktor SFF koji su pokrenuli i ovu humanitarnu aktivnost, pozvao je i druge kompanije i pojedince da se uključe u akcije solidarnosti sa narodom Banije.

Elixir je partner i oslonac zajednica u kojima posluje, spreman da se odazove i u hitnim slučajevima u kojima su ugroženi bezbednosti i životi ljudi


- Šteta pričinjena zemljotresima zaista je velika i neophodna je ne samo regionalna, već i međunarodna solidarnost kako bi se efekti štete ublažili i kako bi se u što kraćem vremenskom periodu pronašla rešenja za sve koji su ostali bez krova nad glavom. U prvom koraku, to su privremeni objekti ali već sada treba pripremati akcije podrške za trajna rešenja, nove kuće i druge objekte, čim se stvore vremenski uslovi. Pomoć upućujemo svim postradalima bez obzira na nacionalnu pripadnost - objasnio je Matić.

Svi koji žele da se pridruže mogu kontaktirati Srpski filantropski forum i office@filantropskiforum.com i fond@fondb92.org.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa