14. januar 2021.14. jan 2021.
PLANIRAN VEĆI BROJ PROHODA
SPREMNO DOČEKAN PRVI SNEG

PLANIRAN VEĆI BROJ PROHODA

U programu zimskog održavanja opštinskih, nekategorisanih puteva i ulica za 2021.godinu planirana su sredstva od preko osam miliona dinara. Samo za čišćenje snega sa nabavkom i posipanjem posipnog materijala, odnosno soli i rizle, predviđeno je da se utroši gotovo šest miliona dinara. Procenjuje se da će za krpljenje lokalnih i nekategorisanih puteva prvog i drugog reda kao i ulica biti utrošeno oko 1,5 miliona a u budžetu zimskog održavanja saobraćajnica predviđen je i iznos od preko 800 hiljada dinara za hitne intervencije
Sneg koji je na području koceljevačke opštine padao prošlog vikenda nije napravio veće probleme putarima. Svi putni pravci i ulice, pa i one drugog prioriteta, bili su blagovremeno očišćeni i prohodni, te se saobraćaj odvijao neometano.

U programu zimskog održavanja opštinskih, nekategorisanih puteva i ulica za 2021.godinu planirana su sredstva od preko osam miliona dinara. Samo za čišćenje snega sa nabavkom i posipanjem posipnog materijala, odnosno soli i rizle, predviđeno je da se utroši gotovo šest miliona dinara. Procenjuje se da će za krpljenje lokalnih i nekategorisanih puteva prvog i drugog reda kao i ulica biti utrošeno oko 1,5 miliona a u budžetu zimskog održavanja saobraćajnica predviđen je i iznos od preko 800 hiljada dinara za hitne intervencije.

–Ovaj program zimskog održavanja odnosi se na period od 1.1.-15.3.2021. kao i na period od polovine novembra do kraja ove godine. Jedina razlika u odnosu na prethodne programe odnosi se na deo vezan za broj prohoda čišćenja na nekategorisanim putevima. Sada je planirano da ih bude više- izjavio je načelnik odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Dragan Milinković.
Na ovu izmenu u programu ukazao je i predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.

–Uočeno je da je prošle godine bila greška u održavanju puteva u našoj nadležnosti u broju predviđenih prohoda ukoliko se jave snežne padavine. Ove godine je ta greška ispravljena. Uz to imamo i predviđenu stavku hitnih intervencija, što znači da ako nam nešto zatreba a nije već predviđeno planom i programom, imamo mogućnost blagovremene reakcije. Količine materijala koje su predviđene planirane su na osnovu realnih potreba koje su do sada bile neophodne. Jedino što ne verujem da će se utrošiti celokupan iznos predviđen za zimsko održavanje jer smo kasno ušli u letnje održavanje puteva koje je završeno tek polovinom novembra meseca prošle godine. Putevi su nam u dobrom stanju i kao takvi spremno dočekuju zimske uslove- zaključio je Dušan Ilinčić.
V.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa