14. januar 2021.14. jan 2021.
počele pripreme: foto: (Svi mi koji volimo FK Mačva)

počele pripreme: foto: (Svi mi koji volimo FK Mačva)

FUDBAL: SUPER LIGA

TRENERSKI DUO I JEDAN CILj

U nastavku ekipu predvode Slavko Jelič i Alfred Jermaniš. Jelić postao brzo poznat posle dešavanja u Užicu u poslednjem jesenjem kolu. Jermaniš značajno fudbalsko ime u Sloveniji, trenersko tek gradi
Ne daje sportska javnost mnogo šansi šabačkoj MAČVI da izbori opstanak u Super ligi. Nije toliko veliki zaostatak od sedam bodova, iako nije zanemarljiv, koliko je raspored težak. Da sve preokrenu i iznenade sve obezbeđivanjem pete uzastopne sezone „crveno-crnih“ u eliti, želi novi stručni štab koji predvode Slavko Jelić i Alfred Jermaniš. Četvrtog dana januara su zvanično predstavljeni i prozivkom su započeli pripreme Mačve za prolećnu polusezonu.

s. jelić (printscreen)


Slavko Jelić u dosadašnjoj karijeri trenera ima rad u Mongoliji i u Podgorici gde je predvodio Školu fudbala „Porto“. U igračkoj karijeri nastupao je za Borac iz Čačka. Posle prekida saradnje sa Draganom Aničićem, Jelić je angažovan kao deo stručnog štaba pred meč u Užicu sredinom decembra. Jermaniš je poznatije ime „dueta“, vlasnik profi licence. Tokom igračke karijere zabeležio je nastupe u Koperu, Olimpiji, Muri, Primorju, Rudaru iz Velenja bečkom Rapidu, kiparskom APOELU iz Lefkosasa, japanskoj Jokohami. Osvajao je titule u Sloveniji sa Olimpijom i Koperom, osvajao je Kup Kipra i Austrije, a zabeležio je 29 nastupa za reprezentaciju bivše jugoslovenske republike, od 1992. do 1998. godine, postigavši i jedan gol. Strelac je bio u prijateljskom meču protiv Tunisa 1994. godine. Rođen je 1967. Trenersku karijeru je započeo nedavno, kratko je bio trener slovenačke Izole, a poslednji angažman imao je na mestu pomoćnika Glihe u reprezentaciji Slovenije do 21 godine. Pre angažovanja Jermaniša, upravo Gliha je figurirao kao jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme Mačvu.

Ambicija je jasna i nju su istakli i treneri i aktuelno rukovodstvo. Pokušati obezbediti spas u Super ligi. Ugovor je potpisan na šest meseci uz automatsko produženje na još dve godine u slučaju opstanka.
-Izvanredno sam primljen u Šapcu, nadam se da ćemo rezultatima opravdati poverenje. Moramo posvećeno da radimo, svaki trening je važan i ambicije su visoke, opstanak u ligi. Upoznat sam sa situacijom na tabeli, ali da ne verujem u spas, svakako ne bih prihvatio ponudu za ovu poziciju – rekao je Jermaniš.

a. jermaniš (FOTO: dnevnik.si)


Uz napredak na rezultatskom polju, Mačva je suočena sa izazovima i u drugim segmentima funkcionisanja.

-Prvenstveni cilj je opstanak u Super ligi. Šansa postoji, verujem da ćemo uspeti da je iskoristimo. Uz rezultatski cilj, težićemo da finansijski i organizaciono konsolidujemo klub, a na stručnom štabu je da Mačva igra, bolji fudbal nego do sada – rekao je v. d. predsednika Dragan Antonić.

Promene u igračkom kadru
U trenutku kada zaključujemo broj pred vama, nema još novih imena među igračima u sastavu Mačve, a tim su napustili dosadašnji zamenik kapitena, Igor Ristivojević koji je posle 12 godina u klubu, napustio Mačvu i prešao u Loznicu. Nikola Dukić i Mačva su sporazumno raskinuli ugovor, Lazar Ivić takođe neće biti u timu na proleće, kao ni Đorđe Šušnjar. Od decembra je aktuelno pitanje odlaska ili ostanka mladog Branislava Kneževića. Uz Udineze, ozbiljno je zainteresovan i austrijski Salzburg, kao i neki klubovi iz Grčke, Švajcarske, odnosno Crvena Zvezda, no za sada je Knežević član Mačve i trenira sa prvim timom.
Doskoraši trener Dragan Aničić predovodi će u prolećnoj polusezoni pančevački „Železničar“ u Prvoj ligi Srbije.


Raspred na proleće je vrlo nezgodan za Šapčane. Crvena Zvezda dočekuje Mačvu, Zlatibor u poslednjem kolu gostuje u Šapcu, dok su svi ostali mečevi takvi da Mačva dočekuje ekipe iz prve polovine tabele i gostuje timovima iz donjeg dela, odnosno direktnim rivalima za opstanak. Nastavak sezone je 6. februara, a već u prvom kolu Šapčane očekuje duel protiv direktnog takmaca i jedinog tima koji je slabije plasiran na tabeli, Bačke, u Bačkoj Palanci.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa