14. januar 2021.14. jan 2021.
Za mirno proleće
FUDBAL: SL „ZAPAD“

Za mirno proleće

Ekipa MAČVE iz Bogatića ciljala je opstanak u Srpskoj ligi pred start sezone, a dobri rezultati tokom jeseni prevazišli su sva očekivanja i trenutno borba za preživljavanje među srpskoligašima ne deluje kao nešto o čemu uopšte treba razmišljati. Ipak, dok se mesto u zapadnoj grupi Srpske lige ne osigura za narednu sezonu, opstanak ostaje prioritet ekipe koja je 10. januara započela pripreme za prolećnu polusezonu.

-Imamo odličnu polaznu osnovu pred proleće, ali to ne sme da nas uspava. Liga je izjednačena i loš niz rezultata može da pokvari mnogo toga dobrog učinjenog tokom jeseni. Cilj je najpre da obezbedimo opstanak, ali i imamo mirnu polusezonu. Nadam se da bi mogli ostati među šest, sedam ekipa ovog ranga gde sam uveren da je Mačvi mesto – istakao je trener Bogatinaca Igor Đurković.
Očekivano, u drugom delu sezone će biti promena u igračkom kadru. Nekoliko standardnih prvotimaca je napustilo tim: Kovačević, Stevanović, Avdić, Molerović, Bojić, odnosno Panić i Tomić.
-Novi u Mačvi su iskusni Dimitrijević, koji je u Bogatić došao iz Nemačke, a nekada je igrao za šabačku Mačvu, potom Janković, Pavlović, pridošlica iz Banja Luke, kao i dva bonus igrača, Stevanović i Drezgić

Kako su uslovi zimski, ekipa se prebacila u sportsku halu u Bogatiću gde će raditi u naredne dve nedelje, a potom ponov izlazi na teren do marta kada počinje prolećna polusezona. Za sada su zakazane pripremni dueli protiv: Loznice, Vrbasa, Zvezdare, mitrovačkog Podrinja, Prvog maja i Rađevca. Prvog vikenda u martu Mačva je gost Gruži koja se grčevito bori za opstanak.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa