14. januar 2021.14. jan 2021.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: VK „ŠABAC“ nastupa na polufinalnom turniru regionalne lige

Regionalno takmičenje podređeno Super ligi

Jaki rivali u Beogradu najbolji test za domaće takmičenje. Nedostajalo sreće, ali i bolje ugre tokom jeseni. Mornar ne dolazi u Beograd, Želja da tim bude u najjačem sastavu i napredak u igri
Već večeras (četvrtak) šabačke vaterpoliste očekuje prvo kolo jakog i rasporedom vrlo zgusnutog takmičarskog kalendara na polufinalnom turniru Regionalne lige u Beogradu. Zbog poznate situacije, sistem takmičenja je izmenjen, te je svakako šampionu Srbije prioritet borba za odbranu titule na domaćoj sceni, dok na Regionalnu ligu gledaju kao priliku za unapređenje igre, posebno zato što neće nastupiti kompletni, jer se prvi golman Radoslav Filipović još vraća postepeno u trenažni proces posle pauze zbog Kovida.

-Odlična prilika da vidimo gde smo u odnosu na izuzetne ekipe protiv kojih, za razliku od prethodnih sezona, Šabac nije u prilici da igra po dvokružnom bod sistemu. Igramo protiv velikih imena, pet rivala, pet (nekadašnjih) šampiona. Nema potrebe govoriti o težini tih mečeva i činjenici da će se sve smestiti u nekoliko dana. Bez rezultatskog imperativa putujemo, ali uz veliku želju da pokažemo kvalitet – ističe najbolji strelac Šapčana u prvom delu sezone Filip Gardašević.

Svi u klubu su očekivali da pauzu dočekaju bolje plasirani od pozicije četiri na tabeli, ove sezone, jedne od jačih liga Evrope. Kada se uzme u obzir da, računajući plej of, ovo nije ni polovina sezone, dovoljno je vremena da se propusti isprave, uveren je reprezentativac Crne Gore.

„Mornari bez plovidbe“
Splitski „Mornar“ imao je zagarantovano mesto na polufinalnom turniru, ali zbog finansijskih problema i borbe nekih igrača sa Kovidom 19, Splićani su odustali od nastupa, te je automatski otkazan baraž duel Partizana i Primorja za još jedno mesto, već su oba tima dobila priliku da nastupe na glavnom turniru.


-Nema mnogo filozofije, napredak ćemo ostvariti kroz još jači rad, trening, uigravanje. Nismo zadovoljni, ali vremena za ispravku ima. Izgubili smo neke važne mečeve gde smo bili ravnopravni, nedostajalo je sreće, ali treba biti iskren i reći da nismo u nekim situacijama ni bili na dovoljno visokom nivou. Čitavu jesen je bilo problema sa povredama, golman Filipović je zbog virusa morao na pauzu i sve se to odrazilo. Očekujem na proleće da unapredimo igru i naravno, u skladu sa tim, unapredimo i rezultatski klub. Visoke ambicije ne menjamo i još je cilj borba za titulu – dodao je Gardašević.

Turnir u Beogradu Šapačni otvaraju duelom protiv Mladosti već večeras od 20:40 na bazenu „Milan Gale Muškatirović“. Na turniru nastupaju još: Jadran, Primorje (Rijeka), Partizan i Crvena Zvezda. Posle ligaškog jednokružnog sistema, dva najbolja tima izboriće plasman na finalni turnir gde ih očekuju dve najbolje ekipe sa turnira u Dubrovniku. U Dalmaciji se bore: Jug, Radnički, Jadran (H. Novi), Primorac (Kotor), Budva, Solaris (Šibenik).
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa