21. januar 2021.21. jan 2021.
Saradnja dva grada za dobrobit građana
Sastanak gradonačelnika Valjeva i Šapca

Saradnja dva grada za dobrobit građana

Prijem i sastanak gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića i Šapca dr Aleksandra Pajića. Čelnici dva grada razgovarali o unapređenju saradnje, zajedničkom delovanju, razmeni iskustava, primerima dobre prakse u svojim lokalnim sredinama
Uspostavljanje prijateljskih veza i zajednički rad na poboljšanju kvaliteta života u Šapcu i Valjevu samo su neki od motiva za radnu posetu gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića Šapcu. Za prvog čoveka centra Kolubarskog okruga gradonačelnik dr Aleksandar Pajić sa zamenikom Blažom Kneževićem organizovao je prijem na kom su razgovarali o unapređenju saradnje, zajedničkom delovanju, razmeni iskustava, kao i primerima dobre prakse u svojim lokalnim sredinama.

-Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da ugostim gradonačelnika Grada Valjeva Lazara Gojkovića. Posle više 20 godina nepostojanja saradnje između dva najveća grada Kolubarskog i Mačvanskog okruga razgovarali smo o najbitnijim temama za građane i jednog i drugog grada- rekao je gradonačelnik Šapca dodavši da su investicije stožer razvoja.



- Razgovarali smo i o infrastrukturnim projektima koji su vezani za Nacionalni investicioni plan 2025 koji će biti finansiran od strane države, kao i o spremnosti projekata i njihovoj realizaciji. Dolazak domaćih i stranih investitora, otvaranje novih radnih mesta, od značaja su za Šabac i Valjevo. Takođe, bilo je reči o rekonstrukciji Bolnice u Valjevu, jer su odmakli u pripremi projektne dokumentacije, te na osnovu njihovog iskustva možemo saznati više kako bi rekonstrukcija Opšte bolnice u Šapcu tekla po planu.

Kao prioritet gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković istakao je napredak dve lokalne samouprave, a prvi korak zajedničke saradnje vidi u imenovanju novog vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojše Petronića.

-Ono što bih istakao kao važno je da Šabac i Valjevo u budućnosti blisko sarađuju u cilju unapređenja i osnaživanja naših regiona kako bismo mogli da budemo pandan najrazvijenijim gradovima u Srbiji i inostranstvu. Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave Valjevo Nebojša Petronić je iz Šapca, i to je svakako vid saradnje između gradova. Naš zajednički cilj je razvitak oba grada i dobrobit građana. Drago mi je što sam u Šapcu i što sam imao priliku da razgovaram sa kolegom o unapređenju saradnje na svim nivoima - zaključio je Gojković uz uverenje da će pozitivna iskustva biti implementirana u oba grada.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa