21. januar 2021.21. jan 2021.
Cilj je da Mačva ponovo zasija
Otvorene rekonstruisane prostorije Boskerskog kluba

Cilj je da Mačva ponovo zasija

Rekonstrusani sala i druge prostorije. prvi preduslov za napredak kluba. Rad baziran na principima razvoja ličnosti, ne samo sportiste. Podrška BSS na svaki način. Na proleće spektakl. Podrška grada klubovima koji okupljaju najmlađe
Bokserski klub „Mačva“ od nedavno raspolaže novim, rekonstruisanim prostorijama na poznatoj adresi u okviru Sportsko rekreativnog kompleksa „Stari Grad“. Uz kompletno renoviranje sale, obnovljene su i druge prostorije.

Kako je na svečanom otvaranju istakao novi sportski direktor Branislav Jovičić, adekvatni uslovi su preduslov napretka kluba koji je bio u izuzetno teškoj situaciji, uz veliku želju da ubrzo ponovo „crveno – crni“ budu ponovo među vodećim klubovima Srbije, takmičarski i organizaciono.
Istog dana organizovan je i prvi trening u novoj sali čime je simbolično i započela, dodaju u klubu, nova era u kolektivu koji postoji od 1942. godine.

- Mogu svi da vide da je objekat doveden do savršenstva. Naš prvobitni plan je bio da stvorimo uslove za osnovni rad i funkcionisanje, međutim kako je vreme odmicalo, više pažnje smo posvećivali detaljima gde smo stvorili salu kakvom retko koji klub u Srbiji može da se pohvali. Radovi još nisu okončani, traju i onoliko koliko nam finansije budu dozvolile, toliko ćemo se truditi da još poboljšamo uslove - ističe Jovičić i dodao da je prioritet kluba popularizacija boksa i veliki broj članova među najmlađima. Prvi i osnovni cilj je da najmlađi stasavaju uz ovaj sport i uz klub i jedna od najbitnijih stavki je da najpre budu prave formirane ličnosti, a tek potom dobri sportisti – istakao je direktor „Mačve“ Branislav Jovičić.

Govoriti o Mačvi u boskerskom svetu je priča o velikom klubu, svima poznatom, sa karakterističnom školom i ubrzo će slavna prošlost biti ojačana dobrom sadašnjošću i svetlom budućnošću uveren je prvi čovek srpskog boksa.

-Mačva je jedan od najstarijih i najprepoznatljivijih klubova na prostoru bivše Jugoslavije. Siguran sam da će ponovo klub zasijati starim sjajem. Rekonstruisana, nova sala otvoriće svoja vrata za svu decu i mlade koji će ovde moći da treniraju. Boks može da ih nauči da budu bolji ljudi, karakterno jači, snažniji, da gledaju životu u oči, nauče da kada padnu treba da ustanu i nastave borbu. Verujem da će iz ove sale uskoro doći novi šampioni – veruje predsednik Bokserskog saveza Nenad Borovčanin i dodaje da će Savez biti uz Mačvu u svakom pogledu, kroz opremu, kampove, trenerski rad, najavivši i skori dolazak jednog kubanskog trenera u Šabac, koji je deo delegacije gostujućih trenera iz ove države angažovanih da unaprede srpski boks.

Obaveza Grada je, navodi gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, da bude podrška sportskim kolektivima koji okupljaju najmlađe i grade najbolje uslove za razvoj i napredak dece kroz rad sa odličnim trenerima i u izvanrednim uslovima.

-Ove prostorije su primer kako sve može da se dovede u red kada privrednici grada koji imaju afinitet prema sportu i koji žele da se i njihova deca bave sportom na najbolji i najlepši način. Upravo ovako nešto je to što grad zahteva od sportskih klubova, sportskih kolektiva i naravno da će Grad pomoći sredstvima iz budžeta, jer ovakvi entuzijasti to zaslužuju. Očekujemo mnogo mladih ljudi koji će se baviti sportom i koji će te prelepe veštine kao što je boks vratiti na staze stare slave. Grad Šabac će pomoći sve klubove koji okupljaju veliki broj dece – rekao je gradonačelnik Šapca.
Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, već na proleće ili leto, šabački ljubitelji boksa mogu gledati u svom gradu učesnike iz celog regiona na internacionalnoj reviji “Zlatna čivija”. Turnir će biti prenošen na TV Arena fight.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa