28. januar 2021.28. jan 2021.
Duh svetosavlja
Školska slava Sveti Sava u obrazovnim ustanovama u Šapcu

Duh svetosavlja

Želim da poručim svim prosvetnim radnicima i učenicima da su položili ispit rada, truda i ozbiljnosti u teškim vremenima, jer su omogućili neometan obrazovno-vaspitni proces na daljinu. Znanje nema granice i ne poznaje barijere
Lomljenjem slavskog kolača obrazovne ustanove u Šapcu obeležile su 27. januar, školsku slavu Svetog Savu. U izmenjenim okolnostima usled pandemije izostale su tradicionalne priredbe, ali je potreba da se duh svetosavlja održi u teškim vremenima postala je jedna od vodilja. Vodeći se postulatima prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja Save škole su na prigodan način proslavile svoju slavu.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je obeležavanju Dana Svetog Save u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“ i tom prilikom učenicima, zaposlenima čestitao školsku slavu.

-Ovo je veliki dan za Šabac i Republiku Srbiju, jer sve obrazovne ustanove slave svetosavske svečanosti na jedan drugačiji način, zbog epidemije. Sveti Sava je utemeljio srpsku državnost i prosvetu, kulturu, a brojne vrednosti potiču iz svetosavlja. Želim da poručim svim prosvetnim radnicima i učenicima da su položili ispit rada, truda i ozbiljnosti u teškim vremenima, jer su omogućili neometan obrazovno-vaspitni proces na daljinu. Znanje nema granice i ne poznaje barijere. Medicinska škola je jedna od najelitnijih ustanova u Republici Srbiji i u ovoj ustanovi sam počeo svoj radni vek, te sam želeo da i kao gradonačelnik posetim školu na značajan datum za sve. Dan je značajan i za Republiku Srbiju, jer je u Beogradu otkriven spomenik Stefanu Nemanji, velikom vladaru, osnivaču srpske srednjovekovne države i čuvaru srpskog pravoslavlja - istakao je gradonačelnik Šapca.
Rukovodstvo škole ističe da će nastaviti predano da radi na obrazovanju mladih, usavršavanju i negovanju znanja kako bi bili obrazovna ustanova za primer i ponos.



-Počastvovani smo posetom gradonačelnika i trudićemo se da opravdamo sve lepe reči koje smo čuli i da u narednom periodu budemo škola kojom će se grad ponosti. Nastojaćemo da održimo kontinuitet, postižemo dobre rezultate i budemo škola koju će pohađati dobri učenici i da ćemo sprovoditi kvalitetan obrazovno-vaspitni rad - izjavila je direktorka Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Biljana Đuknić.

Osnovna škola „Nata Jeličić“ nedavno je obeležila šest decenija postojanja, u najužem krugu zaposlenih i nekolicine prijatelja, te je i Savindan bio u krugu odabranih. Zamenik gradonačelnika Blaža Knežević prisustvovao je lomljenju slavskog kolača.

-U tradiciji našeg naroda slava je najradosniji dan i najveća svečanost, tako je i 27. januar poseban za školu i sa posebnom radošću čekamo praznik. Posebno zadovoljstvo, jer smo svi na okupu, učenici i zaposleni, te podelimo osim radosti i sve ono što nam je značajno. Ova godina je posebna, a to se oslikalo i na proslavu Svetog Save. Svake godine je proslavljamo, ali iz poznatih razloga sada je obeležavamo. Svakako da bi nam bilo draže da su okolnosti drugačije, ali poštujući sve epidemiološlse mere i uputstva odlučili smo da skromno obeležimo praznik. Izrazito nam je zadovoljstvo što su uz naše zaposlene u našoj školi obeležavanju školske slave prisustvovali zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, šef kabineta gradonačelnika Rista Ristić i predstavnici Saveta mesne zajednice, predstavnik Saveta roditelja i naš dragi prijatelj i autor monografije o Natinoj školi Dragoslav Mićić -ističe Goran Sinobad pomoćnik direktora OŠ „Nata Jeličić“.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa