28. januar 2021.28. jan 2021.
Večeras Igre bogova
Šabačko pozorište

Večeras Igre bogova

Sveti mučenik Porfirije glumac, rodom iz grada Efesa, pratio je vojvodu Aleksandrijskog na njegovom putu u Kesariju. Jednom, kada je dobio zadatak da ismeje hrišćansku scenu krštavanja – dogodilo se čudo
Predstava „Igre bogova“, u režiji Davida Alića, biće izvedena večeras (28. januara) sa početkom u 19 časova na sceni Šabačkog pozorišta.

Sveti mučenik Porfirije glumac, rodom iz grada Efesa, pratio je vojvodu Aleksandrijskog na njegovom putu u Kesariju. Jednom, kada je dobio zadatak da ismeje hrišćansku scenu krštavanja – dogodilo se čudo. Porfirije je, kako piše u predanju, osetio da je hrišćanin. Pošto su videli ovo čudo, mnogi iz publike odlučili su da pristupe hrišćanskoj crkvi, pa je vojvoda tražio od Porfirija da se odrekne svoje vere. Profirije glumac – to je odbio, zbog čega je kažnjen odsecanjem glave. Hrišćanska crkva, od tada, slavi ga kao svetog mučenika i zaštitnika glumaca i dramskih umetnika.

Uloge: Sveti Porfirije glumac - Ivan Tomašević, Aurora - Aneta Tomašević i Aurelije - Dušan Simić.
Radno vreme biletarnice 11-13 i 17-19 časova. Cena karte je 400 dinara. www.sabackopozoriste.rs onlajn kupovina karata.

Molimo Vas da, zbog aktuelne situacije, poštujete propisane mere zaštite. Obavezno je nošenje zaštitinih maski, kao i držanje potrebnog rastojanja prilikom ulaska i poštovanje rasporeda sedišta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa