28. januar 2021.28. jan 2021.
Čestitka  iz Rusije
Nagrada za gimnazijalku Andrijanu Živković

Čestitka iz Rusije

Profesorka Tatjana Marinković ističe da Šabačka gimnazija neguje dugogodišnju saradnju sa ruskim univerzitetom, te da je nagrada pokazatelj dobre komunikacije i prepoznavanja
Učenica Šabačke gimnazije Andrijana Živković na Međunarodnom takmičenju koje organizuje Univerzitet Lobačevski iz Rusije osvojila je treću nagradu za najbolju novogodišnju i božićnu čestitku. Na inicijativu, uz podršku i mentorstvo profesorke ruskog jezika Tatjane Marinković, Andrea je svoj rad poslala na konkurs u daleki Nižnjinovgorod.

-Posle takmičenja u školi i pozitivnih reakcija na čestitku profesorka ruskog je predložila da rad pošaljemo na konkurs na Univerzitet Lobačevski - kaže nagrađena učenica.

Profesorka Tatjana Marinković ističe da Šabačka gimnazija neguje dugogodišnju saradnju sa ruskim univerzitetom, te da je nagrada pokazatelj dobre komunikacije i prepoznavanja.

-Potajno smo se nadali uspehu, ali smo bili iznenađeni i srećni kada su nas obavestili da je Andrijana osvojila treću nagradu. Lobačevski je naš partnerski Univerzitet i njihovi predstavnici su bili nekoliko puta gosti Šabačke gimnazije, te saradnja traje godinama. Naša dva učenika su stipendnsti Ruske federacije i tamo studiraju. Veoma smo im zahvalni na podršci, kao i našim učenicima koji radu učestvuju u svim aktivnostima - izjavila je za TV „AS“ profesorka povodom uspeha učenice i obrazovne ustanove.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa