28. januar 2021.28. jan 2021.
Foto:  Mačva info

Foto: Mačva info

VAKCINACIJA U OPŠTINI BOGATIĆ

Punktovi u Klenju i Dublju

Vakcinacija u opštini Bogatić se odvija “punom parom” na punktovima u zdravstvenim ambolantama u Klenju i Dublju. Želja organizatora je bila da se izbegne Dom zdravlja u Bogatiću, gde je kovid ambulanta u kojoj se svakodnevno pregledaju građani na kovid-19. Iz Doma zdravlja redovno se šalju vakcine na punktove za vakcinaciju otvorene u zdravstvenim ambulantama u Klenju i Dublju.
- Primio sam vakcinu kineskog proizvođača “Sinofarm”. Medicinsko osoblje je bilo ljubazno i sve je proteklo u najboljem redu, kaže predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović i dodaje:”Želim da ličnim primerom ohrabrim svoje sugrađane, da učine isto. Iskreno verujem u proces vakcinacije i medicinsku struku koja je dala saglasnost i odobrenje za početak masovne imunizacije stanovništva. Sve vakcine koje su odobrile zvanične zdravstvene institucije Republike Srbije su dobre i imaju zajednički cilj-pobediti korona virus i zaštititi milione nedužnih života. Pozivam ovim putem sve građane opštine Bogatić da se prijave za vakcinaciju, da pokažu odgovornost i da na taj način zaštite, kako sebe, tako i sve oko sebe, kaže Damnjanović.

U cilju želje da se ne stvaraju nepotrebne gužve i redovi, jer za vakcinaciju vlada veliko interesovanje i u ovom kraju, iz Vlade Srbije poručuju da se vakcinacija zakazuje, telefonski ili putem euprave i na nju odlazi po pozivu i u zakazanom terminu. Čitav postupak je veoma jednostavan, brz i bezbedan. Na punktovima su dobro obučene ekipe medicinara i solidni uslovi za rad.
Prema nedeljnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, na teritiriji opštine Bogatić je u periodu od 18.01 do 24.01. 2021. godine potvrđeno 85 pozitivnih uzoraka na kovid 19, a broj aktivno obolelih u ovoj opštini je 170.

Zdravstveni radnici ističu da opuštanja nema ni posle vakcinacije, a sve propisane mere u borbi protiv opasnog virusa treba strogo poštovati, kako bi pobeda nad ovom opasnom zarazom bila što brža i efikasnija.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa