28. januar 2021.28. jan 2021.
Za dva dana 345 prijavljenih
U OPŠTINI BOGATIĆ “PLANULI”SETVENI KREDITI

Za dva dana 345 prijavljenih

Sada već tradicionalni, kredit namenjen prolećnoj setvi koji opština Bogatić subvencioniše “pokrićem” kamate, privukao je i ove godine veliku pažnju ratara. Tokom dva dana, koliko je trajao, prijavilo se ukupno 345 ratara iz ove lokalne samouprave, koja je pretežno poljoprivredni kraj.

- Vladalo je veliko interesovanje poljoprivrednika. Odlučili smo se da ove godine iznosi koje ratari mogu koristiti u vidu kratkoročnih povoljnih kreditnih sredstava budu od 200 do 500.000 dinara.

Prijavilo se ukupno njih 345, a potraživanja su 140 miliona dinara. Naš saradnik na ovom poslu je poslovna banka, a opština se prihvatila da praktično “pokrije” svu kamatu na ovaj kredit u ukupnom iznosu od osam miliona dinara. Posebno napominjem da će sva sredstva biti isplaćena do 15 aprila ove godine, kako bi poljoprivrednici stigli da ih iskoriste za nabavku i primenu svih neophodnih agrotehničkih sredstava, kaže Teodor Teodorović, zamenik predsednika opštine Bogatić.

On napominje da je ova lokalna samouprava, tipičan poljoprivredni kraj o čemu posebno vode računa i s tim u vezi naglašava da će potreban novac za setvu stići na vreme, kako bi ratari mogli da ga namenski iskoriste.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa