28. januar 2021.28. jan 2021.
Daj mi reč da je naslikam
Osnovna škola „Sveti Sava“- likovni konkurs

Daj mi reč da je naslikam

Osnovna škola „Sveti Sava“ organizuje likovni konkurs namenjen deci i učenicima osnovnih i srednjih škola koja uče po IOP-U.
Prijave i radovi se šalju od 2. februara do 2. marta
Na likovnom konkursu mogu da učestvuju svi učenici osnovnih i srednjih škola koji uče po IOP-u 2, u 4 kategorije
1. BABY (takmičari starosti do 6 god.)
2. kategorija A (učenici 1. ciklusa)
3. kategorija B (učenici 2. ciklusa)
4. kategorija C (učenici srednje škole)
Na sajtu: www.skola-svetisava.edu.rs u sekciji „naša biblioteka“ biće objavljene priče Jasminke Petrović za sve četiri kategorije koje čita naš bibliotekar i koje nakon slušanja treba da posluže učesnicima konkursa kao motiv ili asocijacija za likovni rad. Konkurs je zvanično počeo na dan škole,
27. januara, a propozicije konkursa možete pronaći detaljnije u tekstu.

Detalji prijave
Neophodno je popuniti prijavu koja se nalazi na sajtu škole u sekciji „Naša biblioteka“, a biće poslata i svim školama uz ovu inofrmaciju o likovnom konkursu da bi je štampali i delili zainteresovanim učesnicima.

Prijava za takmičenje i likovni rad podnosi se od 2.02 do 2.03. putem pošte na adresu škole: OŠ „Sveti Sava“, ul. Dragiše Penjina 31, 15000 Šabac ili mejlom na adresu likovnog konkursa: lk.dajmirec@gmail.com

Radove možete slati u originalu ili ih fotografisati, pa u elektronskoj formi slati na iznad navedenu mejl adresu. Namenjen deci i učenicima osnovnih i srednjih škola koja uče po IOP-U.
Ako šaljete rad mejlom, možete to učiniti u bilo kom od sledećih formata: JPEG, PGN, BMP, PDF. Veličina fajla ne bi trebala da prelazi 10MB. Za sva pitanja pišite na mejl.

Šta je podstaklo ideju likovnog konkursa?
Biblioteka u OŠ „Sveti Sava“ je registrovana 01.10.2018. god. zahvaljujući akciji „Knjigom do osmeha“ u kojoj su učestvovali svi zaposleni. Dolaskom bibliotekara u školu otpočelo se sa obeležavanjem Dana pismenosti, Evropskog dana jezika, Dana biblioteke, Dana školskih bibliotekara itd. Ono što je odmah ukazalo na jednu divnu sponu, to su preklapanja nekih datuma kao što su Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom i Svetski dan poezije, ali i Međunarodni dan autizma koji se oduvek obeležavao u ovoj školi, poklopio se sa Međunarodnim danom dečije knjige. Tako se došlo na ideju zajedničkog obeležavanja ovih kulturnih aktivnosti škole koje su na jedan divan način povezale bibliotekara, defektologe i naše učenike.

Proglašenje pobednika
Dana 02. aprila 2021. godine će biti proglašenje pobednika konkursa u svim kategorijama, a tim povodom počasni gost na svečanosti biće autorka priča koje smo čitali, priznati dečiji pisac Jasminka Petrović.

Izložba svih radova
Tokom maja meseca biće organizovana izložba svih pristiglih radova na konkurs u Muzeju grada Šapca. O datumima postavke biće naknadno istaknute informacije na sajtu škole.

Zašto likovni konkurs - Daj mi reč da je naslikam?
„Daj mi reč da je naslikam“ se ogleda u potrebi svih nas koji radimo sa učenicima koji su sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, da ova deca budu vidljiva, da se skrene pažnja na njihove specifičnosti, posebnosti i talente, da se stekne svest o njihovoj značajnoj ulozi u školskom sistemu i široj društvenoj zajednici, da se senzibiliše javnost na ove osetljive kategorije dece i mladih koja zaslužuju ravnopravan položaj u odnosu na decu redovne populacije u svim segmentima svog života.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa