28. januar 2021.28. jan 2021.
početak nastavka: foto sajt SEHA lige

početak nastavka: foto sajt SEHA lige

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Favoriti protiv Šamota

Međusobni duel u prvom delu sezone, odnos na tabeli, razlika u formi pri okončanju prethodnog dela i razlika u ambicijama proklamovanim tokom leta, sve to je na strani Metaloplastike pred duel sa Šamotom koji će za Šapčane otvoriti nastavak sezone pune očekivanja. Po svim parametrima pobeda ne bi smela da izostane u subotu, od 19 časova u sali Gimnazije.

U ovaj duel, ali i ostatak prvog dela, kao i plej of, šabačka ekipa ulazi za veliko iskistvo povratnika posle osam godina u Šabac, srednjeg beka Luke Mitrovića. Nekadašnji reprezentativac je najiskusniji u ekipi. Marko Došen, još jedan nekadašnji rukometaš plavih, ponovo nosi dres istih boja i pojačava konkurenciji na poziciji pivotmena. Novina u stručnom štabu je na mestu pomoćnika, gde će Vesleinu Vukoviću u radu pomagati Miodrag Kažić, trener druge ekipe i nekadašnje krilo „plastičara“.

Aranđelovčani su tim velike tradicije, poznat rukometnom svetu, međutim sadašnjost nije tako blistava i kako i sami priznaju, primarni cilj, opstanak i očuvanje statusa superligaša biće uspeh u ovoj sezoni. Krajem decembra vratili su na mesto trenera iskusnog Slobodana Jedoksića i to može biti najveće pojačanje za „plavo-bele“. Trenutno su poslednji u grupi, spas će tražiti u plej autu. Metaloplastika ima šampionske ambicije i tri preostala kola su priprema za zanimljivi i neizvestan plej of. Uz to sledi nastavak SEHA lige.

-Mislimo da smo na pravom putu i da se nećemo osramotiti protiv tih jačih ekipa u SEHA ligi. U februaru i martu slede slatke muke – takmičenje na dva fronta, kada ćemo igrati dve ili tri utakmice u sedam dana. Ja se uzdam u našu mladost i fizičku spremu i nadam se da će momci, na čelu sa trenerom, izneti to kako treba i da ćemo biti umešani u borbu za trofeje do samog kraja – rekao je direktor kluba Slaviša Stojinović za portal Super lige.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa