4. februar 2021.4. feb 2021.
POSLEDNjI IZVEŠTAJ O KOVID SITUACIJI U ŠAPCU

Vakcinacija nepokretnih građana na kućnoj adresi

Na teritoriji Mačvanskog okruga u periodu od 25. do 31. januara registrovano je 508 pozitivnih uzoraka na kovid, a na teritoriji grada Šapca 254 nova slučaja.

Od 487 uzoraka uzetih u utorak na teritoriji Okruga pozitivno je 88. Najviše novih slučajeva ponovo je u Šapcu – 35, dok je u Loznici 15 i Bogatiću 13.

Prema poslednjim informacijama, od utorka, u Opštoj bolnici ,,Laza K. Lazarević” hospitalizovano je 124 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u zelenoj zoni šabačke bolnice hospitalizovano je 128 nekovid pacijenata. U respiratornoj jedinici nalazilo se osam pacijenata. Tokom ponedeljka su preminule tri osobe.

Situacija sa korona virusom u Gerontološkom centru u Šapcu je stabilna, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije održanoj u utorak. Za sredu je planirano retestiranje 14 pozitivnih pacijenata.
Prema poslednjem izveštaju od utorka, ukupan broj KOVID-19 pozitivnih korisnika bio je 32, dok je ukupan broj preminulih bio 20 korisnika. Broj hospitalizovanih korisnika u OB Šabac bio je 18, a broj pozitivnih zaposlenih. Izlečeno je 15 zaposlenih.

Na punktu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” u ponedeljak je vakcinisano 422 ljudi. U utorak je počela vakcinacija nepokretnih sugrađana koji su se prijavili preko portala eUprave. Mobilni palijativni tim šabačkog Doma zdravlja obavljaće vakcinaciju nepokretnih sugrađana na seoskom području dok će Služba kućnog lečenja Doma zdravlja vakcinisati nepokretno stanovništvo na teritoriji grada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa