4. februar 2021.4. feb 2021.
Drugačiji, ali jednako vredni
GRADONAČELNIK I “JAZAKI” DARIVALI PAKETIĆE DECI SA SMETNjAMA U RAZVOJU

Drugačiji, ali jednako vredni

Trenutno nam je najpotrebnija podrška za postupak licenciranja za pružanje usluge ličnih pratilaca koji su neophodni, a o tome smo već razgovarali sa gradonačelnikom koji je obećao nesebičnu podršku i pomoć udruženju i to će, sigurna sam, unaprediti ovaj segment socijalne zaštite u Šapcu. Lični pratioci su neophodni kako nijedno dete sa invaliditetom ne bi bilo uskraćeno za ono što institucije mogu da mu pruže
Vreme darivanja u Šapcu produžilo se do posle Svetog Save. Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, zajedno sa menadžmentom kompanije “Jazaki”, uručio paketiće deci iz udruženja “Da budemo svi jednaki”. Paketići su obezbeđeni i za sva ostala udruženja sa teritorije grada, koja okupljaju decu sa smetnjama u razvoju.

kompanija “Jazaki” zapošljava više od 3.000 naših sugrađana i pokazuje veliku društvenu odgovornost, tako što je svim udruženjima koja okupljaju decu sa smetnjama u razvoju na teritoriji Šapca, obezbedila paketiće


-Sa udruženjem “Da budemo svi jednaki” sarađujemo već dugo, ali ja sam prvi put u njihovim prostorijama. Zaista je veliko zadovoljstvo upoznati ove ljude koji se bave jednim teškim poslom, a to je briga o deci kojima je pomoć i ljudska empatija najpotrebnija, a to su deca sa smetnjama u razvoju. Kompanija “Jazaki” zapošljava više od 3.000 naših sugrađana i pokazuje veliku društvenu odgovornost, tako što je svim udruženjima koja okupljaju decu sa smetnjama u razvoju na teritoriji Šapca, obezbedila paketiće. To su udruženja slepe i slabovide dece, deca sa autizmom, sa distrofijom, sa cerebralnom paralizom, gluvih i nagluvih. Grad Šabac će uvek podržavati solidarnost i humanost. Drago nam je što možemo, zajedno sa velikim kompanijama ovog grada, da mislimo o našoj deci kojima su pomoć i pažnja najpotrebniji. Grad Šabac izdvaja više od 22 miliona za lične pratioce za 46 korisnika koji imaju mogućnost da im oni pomognu u formiranju budućih velikih ljudi, rekao je Aleksandar Pajić.

Mina Mijailović, potpredsednik udruženja “Da budemo svi jednaki” zahvalila se u njihovo ime komapniji “Jazaki” na doniranim paketićima i pozvala društveno odgovorne kompanije i pojednice da se priključe njihovim aktivnostima i pomognu radu udruženja.



-Značajno za ovo udruženje je što ima kvalitetan rad i važne partnere koji nam pomažu da sprovedemo naše aktivnosti, a to su Grad Šabac, Centar za socijalni rad, druga udruženja, fondacije, komapnije, pojedinci. Trenutno nam je najpotrebnija podrška za postupak licenciranja za pružanje usluge ličnih pratilaca koji su neophodni, a o tome smo već razgovarali sa gradonačelnikom koji je obećao nesebičnu podršku i pomoć udruženju i to će, sigurna sam, unaprediti ovaj segment socijalne zaštite u Šapcu. Lični pratioci su neophodni kako nijedno dete sa invaliditetom ne bi bilo uskraćeno za ono što institucije mogu da mu pruže. Shvatili smo da put do poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom vodi kroz povećanje njihove vidljivosti. Mi postojimo zbog toga da podignemo svest kod ljudi i ukažemo na to da postoji neko ko je drugačiji, ali ne manje vredan. Nastavljamo našu borbu i idemo ka cilju, a to je - da budemo svi jednaki, rekla je Mina Mijailović.

Udruženje “Da budemo svi jednaki” postoji dve godine i okuplja 83 dece. Glavni cilj udruženja je poboljšanje položaja dece i odraslih osoba sa inaliditetom, kao i pomoć samohranim i samostalnim roditeljima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa