4. februar 2021.4. feb 2021.
Ispunili njihova očekivanja
“ŠABAC JE NAŠ” O STO DANA VLASTI SRPSKE NAPREDNE STRANKE

Ispunili njihova očekivanja

“Od kada je došla SNS proglasili su vanrednu situaciju i to je bilo to”, rekao je Aleksandar Mijailović u ime Gradskog odbora Zajedno za Srbiju. “Videli smo da u budžetu nema opredeljenih sredstava za nastavak projekta “Sava park”, nema novca za kanalizaciju na području sela i da nema nijedne kapitalne investicije”, naveo je Uroš Rakić, predsednik Omladine ZZS
Sto dana vlasti u Šapcu bila je tema konferencije koju su u utorak, ipred Gradske uprave, održali predstavnici liste “Šabac je naš - Nebojša Zelenović” i njihovi koalicioni partneri. Na konferenciji se govorilo i o epidemiološkoj situaciji u gradu.

-Srpska napredna stranka je, u prethodnih 100 dana vlasti, potpuno ispunila moja očekivanja. Sve ovo je već viđeno u svakom gradu u Srbiji gde je SNS na vlasti. Na svim izborima, za sve nivoe vlasti, jedini kandidat je Aleksandar Vučić. Jedino što preostaje funkcionerima koje delegiraju za javne funkcije jeste da u svim medijima u svakoj prilici iskazuju neverovatno poštovanje i divljenje svom vođi Aleksandru Vučiću, rekla je Daniela Lovrin Jevtić u ime Gradskog odbora Demokratske stranke i dodala da će sa posebnom pažnjom pratiti trošenje 300 miliona dinara iz budžeta Grada koje su prebačene iz republičkog budžeta krajem prošle godine.

-Duboko verujem da su te pare već unapred potrošene u toku izborne kampanje i da sada ostaje samo da se potpisom omogući da se plati izvođač radova. Interesuje me ko će imati hrabrosti da izvrši takvo kriminalno delo, rekla je Lovrin Jevtić.

Aleksandar Mijailović u ime Gradskog odbora Zajedno za Srbiju je govorio o načinu na koji SNS upravlja krizom izazvanoj korona virusom.

Salko Karadarević odbornik Inicijative “Selo-grad”je rekao da SNS nije bilo dovoljno osam godina da se prirpeme za funkciju gradonačelnika.
-Samozvani gradonačelnik Aleksandar Pajić kaže da mu je država poklonila 2,5 miliona evra. Ne sme država sadašnjoj vlasti ništa da poklanja, a prethodnoj da otima. Razbojnici otimaju i pokanjaju. Valjda postoje nekakve procedure i Zakon koji mora da se ispoštuje, rekao je Karadarević.


-Prvo što su uradili kada su došli na vlast - uveli su vanrednu situaciju u periodu kada za tako nešto nije bilo potrebe. Vanredna situacije nije uvedena radi zaštite zdravlja, nego radi populacije i rejtinga SNS. Rezulati su očekivani - ne postoje. Poređenja radi, u prvom talasu administracija Nebojše Zelenović je podelila 200.000 maski, kada one nisu mogle da se kupe u apotekama. Postavljeni su kanisteri sa dezinfekcionim sredstvima u gradu i svim selima. Bili smo jedna od retkih zemalja koja je imala drugi talas, zbog neodgovornosti SNS i Aleksandra Vučića. Tada je Grad podelio sanitarne pakete sa preventivom potrebnom da se spreči širenje virusa. Od kada je došla SNS proglasili su vanrednu situaciju i to je bilo to. Dopunili su kanistere sa dezinfekcionim sredstvom i postavili dva nova i to je bilo sve. Ovakav odnos prema građanima Šapca najteže su platili korisnici Gerontološkog centra, rekao je Mijailović.

Živojin Vuletić, lider lokalnog Srpskog pokreta obnove smatra da 100 dana nove vlasti, koju čini SNS, ne može da dobije prelaznu ocenu. Rekao je da su prilikom preuzimanja vlasti u Šapcu dobili skoro pun budžet.

-Za dva meseca koliko je još bilo preostalo od 2020. godine dobili su više od 250 miliona dinara. Nisu nastavili sa projektima koji su bili utvrđeni budžetom za 2020. godinu, tako da mi ne možemo znati gde se taj novac troši. Osnovano sumnjamo da se ne troši na namene za koje je opredeljen. Program SNS se sastoji od toga što se stalno ponavlja priča da će se raditi krak auto-puta od Rume do Šapca i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice. To je dobro, ali ako imamo u vidu činjenicu da nam Republika, po različitim osnovama, duguje oko 30 miliona evra, to znači da se auto-put od Rume do Šapca gradi o našem trošku, rekao je Vuletić.

Milutin Stanković, odbornik Grupe građana “Prilika” podsetio je da odbornici opozicije ne idu na skupštinska zasedanja, zbog toga što se lokalna vlast prema njima ponaša kao i u kampanji.

-Učesnike izbora nisu poštovali ni tada ni sada. Za prethodnih 100 dana i nekoliko sednica Skupštine koje su organizovane, mi kao odbornici materijal nismo dobijali na vreme. Meni lično nije ni dostavljan na kućnu adresu. Do danas nismo dobili najvažniji dokument - Poslovnik o radu Skupštine, kako bismo se upoznali sa pravilima učešća u radu, rekao je Stanković.
Uroš Rakić, predsednik Omladine ZZS, naveo je da za 100 dana nove vlasti nisu videli ništa što nisu očekivali.

-Pokazalo se šta su prioriteti nove vlasti, a to je uređenje kancelarije novog gradonačelnika, zatvaranje “Startit” centra, pljačka u najavi i netransparentnost. Videli smo da u budžetu nema opredeljenih sredstava za nastavak projekta “Sava park”, nema novca za kanalizaciju na području sela i da nema nijedne kapitalne investicije. To nam pokazuje suštinsku razliku između nas i njih, rekao je Rakić i osvrnuo se na postavljanje nove koordinatorke Kancelarije za mlade u gradu, Mirjane Janjić, za koju je rekao da je “jedna ne tako mlada žena”.

-Mi iz Saveta omladine GO ZZS se sa pravom pitamo kako će ta žena da razume potrebe i probleme mladih u gradu. Ako želimo da zadržimo omladinu u ovom gradu moramo da razumemo njihove potrebe. Morate da pitate nas mlade šta su naši problemi i ideje i da nam dozvolite da te ideje realizujemo. Mi smo imali priliku da realizujemo sve naše ideje putem referenduma, ali taj referendum je ukinut i više tu priliku nemamo, rekao je Rakić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa