4. februar 2021.4. feb 2021.
Uskoro „Na pučini“
Šabačko pozorište priprema novu predstavu

Uskoro „Na pučini“

Šabačko pozorište održalo je prvu probu za predstavu “NA PUČINI” po tekstu Slavomira Mrožeka, u režiji Ivana Tomaševića. Premijera nove predstave planirana je u martu.

-U pitanju je komedija u kojoj se poigravamo ozbiljnim temama kao što su poštovanje i prijateljstvo. Videćemo kako se ove teme razvijaju kada se likovi nađu u ekstremnim situacijama kao što je boravak na pustom ostrvcetu posle brodoloma. U našem slučaju su to, u početku, tri normalne, kulturne žene koje, posle nekoliko provedenih dana bez hrane, dolaze do novih, interesantnih moralnih načela.

Videćemo kako raznim metodama preko kocke, agitacije i glasanja na organizovanim izborima pa sve do određivanja dobrovoljca koji će da bude pojeden, spasavaju ostale dve članice kao ostatak društvene zajednice. Predstava je zamišljena kao sukob dva „naučna“ gledišta koje zastupaju eminentni naučnici koji se bave pitanjem humanosti i morala.

U originalnoj verziji tekst je pisan za pet muških likova. U našoj verziji sve uloge muškaraca su dodeljene ženama a dopisana su dva nova lika, dva naučnika, profesora, koje igraju muškarci – navodi Ivan Tomašević.

Režija, scenografija i izbor muzike: Ivan Tomašević.

Kostim: Selena Mladenović

Igraju: Dragana Radojević, Aneta Tomašević, Kristina Pajkić, Slađana Pajčić, Vladimir Milojević i Siniša Maksimović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa