4. februar 2021.4. feb 2021.
Iskazana  humanost
ŠABAC

Iskazana humanost

Pored redovnih u ovom mesecu planiramo i akcije dobrovoljnog davanja krvi 05. 02. u JKP Vodovod Šabac u terminu od devet do 12 časova i istog dana u mesnoj zajednici Bela reka, potom 19. 02. u Elektrodistribuciji Šabac, a 28. 02 u Prnjavoru i Zminjaku
Od početka godine, šesta po redu akcija dobrovoljnod davanja krvi, održana je protekle srede u Kulturnom centru Šapca. Akciju su zajednički sproveli Crveni krst Šapca i Institut za transfuziju krvi Srbije.

- Sprovodimo sve propisane epidemiološke mere, zbog delovanja korona virusa. Pored redovnih u ovom mesecu planiramo i akcije dobrovoljnog davanja krvi 05. 02. u JKP Vodovod Šabac u terminu od devet do 12 časova i istog dana u mesnoj zajednici Bela reka, potom 19. 02. u Elektrodistribuciji Šabac, a 28. 02 u Prnjavoru i Zminjaku. Budući da su velike nestašice krvi, svih krvnih grupa, koristim i ovu priliku da pozovem sve humane ljude da iskažu svoju solidarnost i doslovno spasu nečije živote, kaže Slavko Radovanović iz Crvenog krsta Šabac.

Njegov kolega Dušan Serafimović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije, dodaje da Šapčani tradicionalno pokazuju svoju humanost i nisu pogrešili što su među prvima za sprovođenje ovih akcija izabrali baš Šabac. Serafimović se zahvaljuje Crvenom krstu Šabac, Gradskoj upravi i Kulturnom centru, koji im redovno stoje na usluzi i pomažu kod ovakvih akcija.

Svoje zadovoljstvo zbog dobrovoljnog davanja krvi nisu skrivali ni zemljaci Predrag Arsenović i Milan Manjenčić iz Ševarica, koji kažu da su presrećni što na ovakav način pomažu ljudima. Predrag je dragocenu tečnost dao peti, a Milan treći put.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa