4. februar 2021.4. feb 2021.
sastanak u opštinskoj upravi ljubovije:  Zajedničkim radom do kvalitetnijeg života

sastanak u opštinskoj upravi ljubovije: Zajedničkim radom do kvalitetnijeg života

NARODNI POSLANIK IVANA POPOVIĆ I PREDSEDNIK
OPŠTINE KRUPANj IVAN ISAILOVIĆ U POSETI LjUBOVIJI

Jaka međuopštinska saradnja

Od brojnih tema posebno se izdvojio razgovor o novoj fabrici i dovođenju investitora kao i novom mostu između
Ljubovije i Bratunca
Opštinu Ljubovija proteklog ponedeljka je posetila narodna poslanica Ivana Popović i predsednik Opštine Krupanj Ivan Isailović. Goste iz Krupnja primio je predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović sa zamenikom predsednika opštine Aleksandrom Đukićem i šefom kabineta predsednika Milanom Tofilovićem.

Ovom prilikom, predsednik opštine Ljiubovija upoznao je narodnu poslanicu sa aktuelnim dešavanjima u opštini, trenutnim prioritetima i problemima koje treba rešiti u što kraćem periodu. Od brojnih tema posebno se izdvojio razgovor o novoj fabrici i dovođenju investitora kao i novom mostu između Ljubovije i Bratunca. Narodna poslanica Ivana Popović obećala je pomoć i saradnju po svim pitanjima i istakla da u Skupštini Srbije želi da predstavlja, ne samo opštinu Krupanj, već i opštinu Ljubovija kao i opštinu Mali Zvornik.

-Danas smo inicijalno razgovarali o tome šta bi još mogli da uradimo, kako da pomognemo, kakvo je opšte stanje u opštini Ljubovija i nadam se da ćemo moći nešto od toga u budućem periodu da realizujemo. Takođe, bilo je govora i o bescarinskoj zoni, o mostu „Bratoljub“. Smatram da je to za ovo područje jako važna investicija i jako važan projekat. Nadam se da ćemo biti u mogućnosti da pomognemo da opština Ljubovija dobije novog investitora i da pokušamo da se izborimo za veći broj radnih mesta- istakla je poslanica Popović prilikom posete Ljuboviji.

Predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović izrazio je nadu da će poslanica Ivana Popović, koju svi ovde doživljavaju kao svog predstavnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, svoju energiju upotrebiti da pomogne daljem razvoju sve tri opštine i da će ova saradnja doneti benefite za sve. Predsednik je posebno pohvalio činjenicu da se neko tako mlad kao narodna poslanica Popović, uhvati u koštac sa ozbiljnim problemima i nesebično prihvati da svojim zalaganjem pomogne drugima i da doprinos razvoju međuopštinske saradnje, jer zajedničkim radom se može obezbediti bolji život svim građanima.

-Skupili smo se ovde danas nas nekoliko da započnemo ozbiljniju saradnju između tri opštine. Imamo veliku čast da opštine Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik imaju svog predstavnika u Parlamentu, dakle ne doživljavamo Ivanu Popović sebično kao stanovnicu Krupnja, već želimo da podržimo Ivaninu želju, da pomogne opštinama Mali Zvornik i Ljubovija- izneo je svoje utiske u vezi posete predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović i dodao:

-Primetan je razvoj Ljubovije u poslednje vreme. Nadamo se da će novi investitor ili novi investitori uskoro pohrliti u Ljuboviju, da će preko ovog novog mosta „Bratoljub“ i buduće bescarinske zone i sličnih benefita za opštinu kvalitet života svih žitelja Ljubovije biti podignut na jedan viši nivo.
Voleo bih da ove tri opštine, opština Ljubovija, opština Krupanj i opština Mali Zvornik formiraju jednu novu lokalnu samoupravu, dakle jedan novi grad koji bi bio sastavljen od tri gradske opštine, Gradska opština Ljubovija, Gradska opština Krupanj i Gradska opština Mali Zvornik. Imamo već i toponim, verovatno bi se svi složili da se zove Soko Grad.

Sa ovakvim viđenjem buduće saradnje složio predsednik opštine Ljubovija, naglasivši da nikada bolja saradnja nije bila između naše tri opštine i istakao da je ovo idealna prilika da se ta saradnja kruniše jednom ovakvom idejom o ujedinjenju u jedan grad.
Izvor: FB Stranica“Ljubovija info“

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa