4. februar 2021.4. feb 2021.
Odmor za jači rad
RUKOMET: SUPER LIGA SRBIJE (Ž)

Odmor za jači rad

Meč odigran u Boru krajem prethodne kalendarske godine, u okviru runde gde je većina duela odložena zbog problema sa Kovid infekcijom, omogućio je šabačkim rukometašicama vikend pauze pred nastavak sezone. Urađeno na pripremama oslikalo se, u dobrom i lošem u duelu u Šapcu prethodne srede. Na kraju, gošće iz Pazove su golom u poslednjoj sekundi sa linije sedam metara odnele dva boda iz duela gde su šanse bile približno 50:50.

U poslednjoj trećini meča mladi sastav Medicinara je pokazao karakter, potencijal, mogućnost da se vrati iz velikog zaostataka, demonstrirao elan i to je za svaku pohvalu, međutim tamna strana meča bile su dve trećine duela gde je šabačkim tim odigrao verovatno najslabiji period od početka sezone. Mnogo tehničkih grešaka, izgubljenih lopti, propuštenih prilika dalo je mogućnosti gošćama, koje nisu briljirale, da naprave veliku prednost i tako neiskusnog domaćina stave u nezahvalnu ulogu tima koji nadoknađuje zaostatak. Zaslužio je Medicinar više igrom u poslednjih 20 minuta, ali je i pobeda gošći zaslužena zbog konstantne prednosti od početka.

Medicinar – Mladost (NP) 22:23 (7:12)
Sala Gimnazije. Bez gledalaca. Sudije: Boričić (Beograd) i Marković (Železnik). Sedmerci: Medicinar 6 (4); Mladost 6 (6). Isključenja: Medicinar 14; Mladost 10 minuta.
MEDICINAR: Obrenović 6, Mijailović 2, Kojić 1, Radukić, Ninković (11 odbrana), Obradović, Kažić, Pidro, Cvetinović, Vasić, Krstić 4 (2), Radić, Rakić, Ivković 5 (1), Glišić (1 odbrana), Blagojević 4 (1).
MLADOST (NP): Maksić, Macura, Glušica 11 (6), Potkonjak, Dragosavljević 2, Bulatović 1, Kosanović, Šuberić 1, Lukić 2, Jovanović 1, Stanojević, Boner, Bogunović 1, Mi. Kojičić 4, Ma. Kojičić.


Mnogo grešaka imali su i arbitri, često su „ispuštali konce“ igre, dopustili su da vrlo neaktivan napad Mladosti traje svih 50 sekundi završnice, po izjednačenju Tamare Kojić, ali oni su ipak sporedni faktor u globalu meča.

-Ovo je mlad tim, nedostaje nam iskustvo, ali ima još da se igra, kvalitet je nesumnjiv, želja za napretkom takođe i ne sumnjam da će u nastavku sve biti bolje i da će uslediti ubrzo pobede – u optimističkom tonu je završila Jelena Ninković, golman Medicinara.

U naredna četiri kola, do kraja meseca, protiv Jagodine i Naise nije realno očekivati više od dobre borbe, ali protiv Zaječara pobeda je važna, dok je Vrbas prilika za derbi gde je svaki ishod moguć. Vikend predaha i svaki naredni trening je prilika za napredak.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa