4. februar 2021.4. feb 2021.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: STRUČNI ŠTAB O PROLEĆU

Želimo šampionsko slavlje

Najviše ambicije na domaćoj sceni nepromenjene. Konkurenti u prednosti, ali zaostatak nadoknadiv. Obaveza stručnog štaba da izvuče maksimum od svakog igrača. Rad sa mlađim kategorijama put do kontinuiteta trajanja i uspeha
Prvi trener seniora u prolećnoj polusezoni i plej ofu biće Anto Vasović, koji je na novu poziciju došao sa jasnim ciljem da zajedno sa svojim saradnicima dovede tim do novog slavlja. Šampionski pehar se već odomaćio u Šapcu i ambicija je da tu ostane bar još godinu dana, do proleća 2022. godine.
-Imamo apsolutno poverenje u igrače kojima raspolažemo i za nas su oni najbolji na svetu. Zadatak stručnog štaba je da izvuče maksimum od njih, da budu spremni za sve izazove, a verujemo da je njihov maksimum dovoljan, uz malu dozu sreće, da nas dovede do vrha. Put do uspeha moguć je samo uz mnogo rada i najvažnije u ovom trenutku je da u sastavu imam posvećene momke. Nadamo se da ćemo imati više sreće po pitanju povreda, virusa i drugih problema, koji su uticali da tokom jeseni često nemamo najjači tim na raspolaganju - rekao je Anto Vasović.

Klupski vaterpolo u usponu
Anto Vasović istakao je da klub može ostvarivati uspehe samo ako stalno stremi najvišem. Da bi se to postiglo, neophodno je da u tom poduhvatu učestvuju svi
-Želim da se zahvalim Gradu za svu dosadašnju pomoć i biće nam izuzetno potrebna i u narednom periodu kako bi održali korak sa Radničkim, Novim Beogradom, Zvezdom, ali ne samo njima. Partizan se budi, Vojvodina takođe i ako ne ove, onda već naredne će ta dva tima biti kandidati za titulu, uz postojeće. Ukoliko se malo zaostane, vrlo lako sa vrha skliznete u sredinu. Naše ambicije nisu male, ali se trudimo da stvorimo osnov za njihovo ostvarenje. Ovo je grad gde se vaterpolo voli i učinićemo sve da i u budućnosti radujemo naše navijače.


U radu sa prvim timom, Vasoviću će pomagati dosadašnji trener Emil Nikolić, dosadašnji prvi trener i sadašnji koordinator stručnog rada u klubu, posebno posvećen radu sa trenerima mlađih kategorija.

-Jedini način da rezultati ostanu na visokom nivou i da klub funkcioniše kvalitetno, ekonomski stabilno, ne samo Šabac, nego bilo koji je da obezbedi izgradnju igrača iz sopstvenog pogona koji imaju jake spone sa klubom, žive sa njim i napreduju kroz poznat sistem. Trudiću se da svojim iskustvom unapredim rad mladih kolega. Jako je važno što kod najmlađih vidim želju da uživaju u vaterpolu, a kod njihovih trenera spremnost da se razvijaju u stručnom smislu, što je odlična baza. Naravno, pomagaću Anti, imali smo veliki peh da nam prvi golman dobije virus u poslednje dve nedelje kada smo igrali odlučujuće mečeve, no opet su to bile utakmice gde je jedan napad odlučivao. Tek sledi plej of i prilika da pokažemo snagu – rekao je Emil Nikolić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa