4. februar 2021.4. feb 2021.
mačva pred proleće: foto Svi mi koji volimo FK Mačva (FB)

mačva pred proleće: foto Svi mi koji volimo FK Mačva (FB)

FUDBAL: SUPER LIGA

POBEDNIČKI OD STARTA

Oba rivala pred impperativom pobede. Teren će biti težak za igru, odlučuju nijanse. Trijumf bi bio veliki vetar u leđa. Najvažnije da nije bilo težih povreda tokom priprema. Uklapanje novajlija teklo po planu
Izuzetno težak zadatak je pred fudbalerima Mačve tokom proleća. Treba nadoknaditi zaostatak od sedam bodova, pri teškom rasporedu duela i izboriti opstanak u Super ligi, što bi u aktuelnim okolnostima bio veliki uspeh. Zadatak je izuzetno težak, ali, uvereni su svi u klubu ne i neizvodljiv. Predvodnici u njegovoj realizaciji su treneri Alfred Jermaniš, nekadašnji reprezentativac Slovenije i doskorašnji pomoćnik u mladoj reprezentaciji bivše jugoslovneske republike i Slavko Jelić, trener iz Crene Gore.

Poverenje mladosti
Zaključno sa 2. februarom, kada zvršavamo ovaj broj, deo sastava za proleće postali su mladi: Marković (20) i Panić (18), napadači na pozajmici iz C. Zvezde, Kočar (19), vezni igrač iz Slovenije koji je stigao iz Krška i Ćirković (19), levo krilo koje je nastupalo za Admiru u Austriji. Prelazni rok traje do 5. februara.
Napustili su Mačvu: Ristivojević (Loznica), Dukić (Voždovac), Ivić, Šušnjar, Vujčić (svi bez kluba trenutno), uz trenera Aničića koji je sada strateg pančevačkog „Železničara“. Interesovanje za Kneževića još ne jenjava, ali mladi vezni igrač je još u timu i prema rečima Jelića računa na njega kao važan deo veznog reda.


Prvi rival je OFK Bačka, trenutno jedina ekipa koja je pozicionirana iza Šapčana na tabeli. Oba tima su pred imperativom. Domaćini za nadu ne smeju gubiti bodove protiv direktnih oponenata na domaćem terenu, dok je raspored Mačve takav da, osim Zlatibora, ostatku “donjeg doma” gostuje u narednim mesecima i nema luksuz poraza čak ni na gostovanju.

-Prvo kolo posle duže pauze uvek je specifično, obično u duelu rivala sličnog kvaliteta odlučuju nijanse, koncentracija i discilina u igri. Očekujem da će i uslovi za igru biti teški, te moramo računati i na taj faktor. Svakako igramo derbi protiv direktnog konkurenta i želimo tri boda, s tim ciljem ćemo krenuti put Palanke. Svaki meč i svaki bod je važan, ali mi težimo osvajanju tri. Uspeh bi nam bio veliki vetar u leđa u borbi koja nas očekuje – istakao je iskusni vezni igrač Ivan Obrovac.

Bačka je glavni deo priprema sprovela u Istri. Velemir, Đorđević i Stojanović su napustili ekipu, a pri novim akvizicijama ističu se iskusni igrači Lakić-Pešić, Mitrović i Nedeljković, igrači sa internacionalnim iskustvom, kao i dva reprezentativca Letonije Svarups i Kazačoks koji su nastupali i na evrosceni. Tokom priprema Palančani su poraženi od Olimpije, remizirali sa Koprom, savladali Opatiju, a u generalnoj probi izgubili od Kabela iz Novog Sada. U ovom duelu počeli su u sastavu: Milojević, Parađina, Zdravković, Mijatović, Pantić, Stojanović, Nedeljković, Ratković, Eskić, Zličić, Kaspars.

Gordiću sedam minuta
Golman Mačve Miloš Gordić debitovao je za reprezentaciju Srbije. Selekcija koju su činili igrači iz domaće lige nije se proslavila protiv Dominikanske republike i Paname, odigrala je dva meča bez golova, a mladi golman Šapčana branio je poslednjih sedam minuta meča protiv Paname. Drugi Šapčanin, igrač Čukaričkog, Birmančević, jedini je odigrao oba meča i bio među boljim igračima.


Mačva je jedan od retkih, a možda i jedini klub Super lige koji je kompletne pripreme sproveo u svom gradu. Odigrali su „crveno-crni pet mečeva, pobedili Radnički (SM) 1:0, Slobodu (T) 1:0 i IMT Rakovicu 3:0, poraženi su od Loznice 0:2, uz remi sa Inđijom 2:2. Poslednji meč protiv Rakovice gde je Mačva slavila 3:0 (Obrovac dva gola i Nikolić), igrali su: Perić, Pejović, Kočar, Nikolić, Marković, Obrovac, Knežević, Tripković (O. Mijailović), Dabić (L. Marković), Ortiz (Panić), Mihajlović (Đoković).

-Verujem u uspešnije proleće od jeseni, jer smo napredovali iz meča u meč. Radili smo naporno, ali kvalitetno. Mnogo igrača novih je bilo, uigravanje zahteva vreme, ali napredujemo. Izbegnute su povrede što je najvažnije, jedino je pod znakom pitanja za prvi meč Adamović – dodaje Obrovac.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa