4. februar 2021.4. feb 2021.
Podrška budućim asovima
RUKOMET: DONACIJA RS ŠAPCA KLUBOVIMA

Podrška budućim asovima

Tri kluba dobila pomoć u opremi i rekvizitima namenjenim najmlađima. Važnije od materijalne potpore je briga i podrška gradskog saveza
Šabački rukomet je jedan od sinonima za grad. Uspešni rezultati učinili su da Šabac postane poznat širom sveta, ipak, od tog vremena je prošlo mnogo i poput mnogih sportova i rukomet se suočava sa brojnim izazovima, a cilj svih klubova koji egzistiraju u našem Okrugu je jasan, ne samo funkcionisanje klubova kroz seniorske ekipe, već i kvalitetan rad sa najmlađima. Kako bi pomogli rad klubova, Rukometni savez Šapca je donirao sportsku opremu svojim članovima, kao i rekvizite za trening. Klubovi su se opredelili na osnovu svojih potreba šta im je najvažnije: lopte, golovi za mini rukomet, čunjevi, tegovi.

-Iza nas je teška godina, rukomet je trpeo kao i svaki sport, a posebno je otežano bila organizacija takmičenja mlađih kategorija. Želeli smo, koliko smo u mogućnosti da podržimo rad naših timova i ohrabrimo ih da ostanu posvećeni radu sa mlađim kategorijama. Mi kao Savez smo raspoloženi za svaki vid poboljšanja saradnje i pomoći na tom putu – rekao je predsednik RSŠ Milan Simonović.

Sva tri kluba su istakla da im svaki vid podrške mnogo znači, te da će funckionisanje škola rukometa kojima rukovode ostati jedna od prioriteta u radu Metaloplastike, Medicinara i Mačve. Više od 300 devojčica i dečaka trenira rukomet u Šapcu i Bogatiću, a u agedni planova za tekuću godinu su različiti vidovi promocije mini rukometa i rukometa u školama kako bi se trofejni sport dodatno promovisao, čemu će doprineti i donirana oprema.



-Jako nam je važno da jedna naša članica, gradski Rukometni savez radi u pravom smeru i aktivno pruža potporu rukometnim klubovima. Osim materijalne podrške, važni su gestovi koji pokazuju da se o njima brine. Rukomet kao sport velike tradicije u Šapcu ima potencijal da ostane na najvišem nivou i tu treba učiniti sve da bude visoko pozicioniran – rkeao je predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković.

Šabac će biti podrška radu svih sportskih kolektiva koji su posvećeni radu sa najmlađima.

-Grad će nastaviti da pomaže i u narednom periodu važan je zadatak rešavanje infrastrukturnih problema, pronalaska sale za trening, odigravanje utakmica. Svaki korak je usmeren ka suštini, a to su uslovi da se mladi kroz sport razvijaju na pravi način, postajući, ne samo odlični sportisti, već i dobri ljudi. Verujem da Metaloplastika, Medicinar i Mačva imaju stručnjake koji znaju da vode najmlađe pravim putem i zato Grad ima obavezu da bude podrška - istakao je član Gradskog veća zadužen za sport Marko Panović.

Vrednost donacije je 210.000 dinara, od kojih je 150.000 namenjeno klubovima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa