11. februar 2021.11. feb 2021.
Odjavljena epidemija u Gerontološkom centru
saopštenje

Odjavljena epidemija u Gerontološkom centru

“Zahvalan sam svim članovima Štaba za vanredne situacije, zdravstvenim radnicima, javnim preduzećima i ustanovama, i svima koji su se borili da spasu naše najstarije sugrađane. Borili smo se, povlačili najbolje poteze za iznalaženje pravih rešenja kako bi se obranio stacionarni, i sačuvao novi deo Gerontološkog centra”
Na teritoriji Mačvanskog okruga do zaključenja ovog broja registrovano je 69 novoobolelih od virusa korona, a na teritoriji grada Šapca 37 novih slučajeva.

U Opštoj bolnici ,,Laza K. Lazarević” hospitalizovano je 100 pacijenata pozitivnih na virus korona. U respiratornoj jedinici nalaze se četiri pacijenta, dva su intubirana. U poslednja 24 časa nije bilo preminulih od kovida.

Juče je odjavljena epidemija u Gerontološkom centru. Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić zahvalio se svima koji su se nesebično borili kako bi spasili živote najstarijih sugrađana.

- Stekli su se svi epidemiološki i higijenski uslovi da se odjavi epidemija u Gerontološkom centru. Više od mesec dana smo se borili i izborili sa ovim opakim virusom. Zahvalan sam svim članovima Štaba za vanredne situacija, zdravstvenim radnicima, javnim preduzećima i ustanovama, i svima koji su se borili da spasu naše najstarije sugrađane. Borili smo se, povlačili najbolje poteze za iznalaženje pravih rešenja kako bi se obranio stacionarni, i sačuvao novi deo Gerontološkog centra. Veliko hvala za posao koji ste uradili za dobrobit ljudi koji su korisnici centra, rekao je komandant Štaba.

Od početka epidemije, od kovida su preminula 22 korisnika doma za stare.

Tokom jučerašnjeg dana na vakcinalnom punktu u sali Ekonomske škole ,,Stana Milanović” ruskom vakcinom ,,Sputnjik Ve” vakcinisano je 145 sugrađana. U sredu je počela masovna imunizacija drugom dozom vakcine kineskog proizvođača ,,Sinofarm”. Drugu dozu vakcine primio je 491 sugrađanin.
Štab za vanredne situacije grada Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa