11. februar 2021.11. feb 2021.
Pijaca iz fotelje
ŠAPČANI DOBILI SVOJ SAJT ZA PRODAJU I KUPOVINU

Pijaca iz fotelje

Šapčani su nedavno dobili priliku da svoje proizvode prodaju na sajtu namenjenom samo njima. Iako predviđen pre svega za poljoprivredne proizvođače, sajt pijacašabac.rs (pijacasabac.rs) ima i odeljak „ostalo“, pa i drugi mogu izneti svoju ponudu. Takođe, tu je i deo za usluge, kao i potražnju.

Na ideju za pokretanje sajta došao je Dražen Peurača iz Štitara, koji je po početku vanrednog stanja otvorio i Fejsbuk grupu „Onlajn pijaca Šabac“. Kako je stranica vrlo brzo zaživela i opravdala svoje postojanje, sajt je bio njena logična nadogradnja.

Već tokom prvih dana postojanja na sajtu je svoju ponudu istaklo više od 100 oglašivača i dnevno beleži oko 500 poseta. Registracija i postavljanje ponuda su potpuno besplatni.

-Sajt predstavlja veće tržište za proizvođače, a samim ti i veću šansu za prodaju. Proizvodi su razvrstani po kategorijama, tako da je sve pregledno i lako dostupno. Kupci mogu da pronađu sve što im je potrebno bez izlaska iz kuće, što je važno u vreme pandemije, ali i nezavisno od epidemiološke situacije mnogima znači kada proizvod može da im stigne na adresu, navodi Dražen Peurača.

Fejsbuk grupa “Onlajn pijaca Šabac” sada broji blizu 11.000 članova. Proizvođači su se već upoznali sa kupcima, pa će saradnja sigurno biti nastavljena i na sajtu, a proizvodi će biti dostupni i znatno širem krugu kupaca – onima koji ne koriste društvene mreže.

Kao i na drugim sličnim sajtovima, oglasi mogu biti istaknuti, što znači i bolju promociju proizvoda. Takođe, mogu i preduzetnici postaviti svoje reklame. Naravno i kupci ocenjuju proizvode i ostavljaju svoje preporuke o prodavcima i njihovim proizvodima.

Kod mnogih kupaca moguće je i lično preuzimanje, kod njih ili robu donose do kupca, što štedi i troškove dostave. Zanimljivo je da su sajt zapazili i prodavci “sa strane” koji su u Šabac dolazili na Bazare, pa je sada i njihova roba Šapčanima dostupna svakodnevno.

-Pozivam sve da posete sajt pijacasabac.rs proizvođače da postave oglas, a kupce da pronađu proizvod za sebe. Sajt je namenjen tome da spoji prodavce koji imaju kvalitetan proizvod, sa kupcima koji baš to traže. Što nas je više i ponuda i usluga će biti bolja, kaže Dražen Peurača.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa